Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να µη βρεθεί εκτεθειµένη έναντι του αριστερού τµήµατος των ψηφοφόρων της για τη συµφωνία που αφορά στο ζήτηµα της επιχειρησιακής αναβάθµισης του στόλου των αεροσκαφών τύπου F-16, θα επιδιώξει τις επόµενες ηµέρες να κρυφτεί πίσω από τη στάση των κοµµάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Νέας ∆ηµοκρατίας, η οποία από θέση αρχής δεν φέρνει ποτέ αντιρρήσεις στην αµυντική ενδυνάµωση της χώρας. Ωστόσο, είναι άλλο αυτό και άλλο η στάση της να γίνεται αντικείµενο «παραπλανητικής» ερµηνείας εκ µέρους του Μεγάρου Μαξίµου.

Μάλιστα, την ώρα που η κυβέρνηση δέχεται κριτική για τους χειρισµούς της στο συγκεκριµένο ζήτηµα και τα κόµµατα της αντιπολίτευσης την καλούν να δώσει διευκρινίσεις και διαφωτιστικές απαντήσεις κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποια όργανα ελήφθη η σχετική απόφαση, εκείνο που προβάλλει ως δικαιολογία είναι πως όλες σχεδόν οι πολιτικές δυνάµεις είχαν «εγκρίνει» το περιεχόµενο της επίµαχης συµφωνίας πριν από µήνες στη Βουλή, στην κεκλεισµένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραµµάτων.

Όµως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «ουδέποτε» ελήφθη σε αυτή τη συνεδρίαση απόφαση εξουσιοδότησης προς την κυβέρνηση να συνάψει µονοµερώς και εν λευκώ οποιαδήποτε συµφωνία. Άλλωστε, η επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράµµατα έχει γνωµοδοτικό και όχι δεσµευτικό ή αποφασιστικό χαρακτήρα...