Η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές είναι πολιτική στόχευση για κάθε κόμμα και η αυτοδυναμία θα διασφαλίσει μια καθαρή εντολή τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα και διασφαλίζει πολιτική σταθερότητα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, «Εν Αθήναις», ο τομεάρχης Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν αποκλείεται με την καθαρή έξοδο στις αγορές ο Τσίπρας να πανηγυρίσει και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Κατηγόρησε, ωστόσο τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει επιβάλει βαριά φορολογία προς πάσα κατεύθυνση, και δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα μειώσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Τέλος, σημείωσε πως το ελληνικό δημόσιο είναι αυτό που έχει υποστεί τη μικρότερη διαρθρωτική πίεση ενώ είπε διαρθρωτικά έχουν γίνει λίγα πράγματα.

Σε ερώτηση για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα και τα ποσοστά της είναι σταθεροποιημένα ενδεχομένως και σε πτώση, ενώ επιτέθηκε κατά του Πάνου Καμμένου για τις συνομιλίες του με ισοβίτη έμπορο ναρκωτικών και την παρουσία του σε καζίνο λέγοντας ότι μόνο στην Ελλάδα λέγεται ότι δεν… έχει υπάρξει κανένα θέμα. Χαρακτηριστικά είπε, δε, πως «κανείς δεν διέψευσε το θέμα των συνομιλιών του υπουργού με τον ισοβίτη».