Καθαρή εντολή από τη βάση της παράταξης, ζητεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Στο Καρφί» και στον δημοσιογράφο Χρήστο Δρούζια.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι σε αυτήν την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς, υπογραμμίζοντας ότι «συμμετέχουμε όλοι μαζί, χωρίς bonus προϋπηρεσίας, ιεραρχίας ή επετηρίδας κομματικής ένταξης», ενώ υπογραμμίζει ότι «η τελευταία υποψηφιότητα που απειλεί την ενότητα είναι η δική μου».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιτίθεται κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «μόνο σε ένα παράλληλο φανταστικό σύμπαν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αυτό-προσδιορίζονται ως προοδευτικοί» και τονίζει πως η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι «πήραμε την πρωτοβουλία ενότητας της προοδευτικής παράταξης για να ανατρέψουμε το σημερινό πολιτικό σκηνικό και όχι για να συζητάμε τίνος κυβερνητικό συμπλήρωμα θα γίνουμε».

Σε ό,τι αφορά τη μορφή του νέου κόμματος κάνει λόγο για τη δημιουργία μιας νέας ενιαίας προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, προσθέτοντας ότι «η δυναμική του νέου φορέα θα προσδιορίσει τις εξελίξεις».

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Στο Καρφί» που κυκλοφορεί εκτάκτως από την Παρασκευή στα περίπτερα όλης της χώρας.