Άνοιγμα προς τις γυναίκες ψηφοφόρους που θεωρούνται άλλωστε προνομιακό της πεδίο έκανε η η Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Tatiana Live» στην τηλεόραση του "Ε", ενώ στη συνέχεια μαζική προσέλευση στις εκλογές για την Κεντροαριστερά: «Η συμμετοχή είναι και μια αντίσταση απέναντι σε αυτό που συμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως δεν το βάζει εύκολα κάτω. "Δεν το έβαλα και τότε. Βάζω στόχους στη ζωή μου. Προσπαθώ να ανοίξω δρόμους για τις νέες γυναίκες, να καταλάβουν ότι η πολιτική δεν είναι αποκλειστικά αντρική υπόθεση. Πρέπει να πορευτούμε μαζί με τους άντρες, ας μην τους αδικούμε ούτε να τους «καπελώσουμε» τελείως. Όμως και οι ίδιοι ξέρουν πόσο χρειάζεται σε πολλά πράγματα η ματιά μιας γυναίκας" είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αποκάλυψε  γιατί δεν δέχθηκε να γίνει από Φώφη... Φωτεινή, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν θέλω να γίνω το κακέκτυπο ενός άντρα. Άντρες υπάρχουν πολλοί στην πολιτική. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου. Όταν πρωτοξεκίνησα μου έλεγαν «ν’ αλλάξουμε το όνομα, δεν είναι καλό το Φώφη, να το κάνουμε Φωτεινή». Λέω παιδιά εγώ είμαι η Φώφη, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Και θα είμαι ο εαυτός μου σε αυτό που κάνω. Και θέλω να έχω αυτή την άμεση σχέση με τον κόσμο να με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα και μου αρέσει».