«Μέρα μνήμης και τιμής να έχουμε πάντα μπροστά μας αντιφασιστική διάθεση του λαού μας», τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι στην αδυναμία της η Νέα Δημοκρατία να διαμορφώσει μια συγκεκριμένη πρόταση επιχειρεί σε διάφορα πεδία να δημιουργήσει fake news. 

Αναφορικά με την εγκληματικότητα, είπε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και αδυναμίες, αλλά «στον τομέα αυτό έχουμε αντιστροφή των βαριών εγκλημάτων και ότι αυτά δεν αντιμετωπίζονται μόνο με καταστολή, όσο και να επιμένει η αντιπολίτευση ότι δείχνουμε ανοχή στον Ρουβίκωνα».

Ερωτηθείς για την γ' αξιολόγηση, είπε ότι κλείνει ομαλά, κάνοντας λόγο για σοβαρές επιτυχίες όσον αφορά τα θέματα που έκλεισαν, όπως αυτό της διοικητικής μεταρρύθμισης και τα εργασιακά.

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν απαιτήσεις για νέα μέτρα, αναγνωρίζοντας ότι τα μεσάια στρώματα έχουν υποστεί μια μεγάλη πίεση από τον συνδυασμό των φορολογικών επιβαρύνσεων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Σχετικά με την εφάπαξ καταβολή, είπε ότι είναι πεδίο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, αλλά το κρίσιμο είναι ότι θα δοθεί. 

«Δεν θα υπάρξει κανένα είδους πρόσχημα για την αντιπολίτευση να μην ψηφίσει κάτι που θα βοηθά τα ασθενέστερα στρώματα. Εάν κρυφτεί πίσω από τις δικές της προτάσεις, θα είναι πραγματικά αποκαλυπτικό», είπε χαρακτηριστικά.