Επίθεση στην Taxibeat εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούσε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα

Σε συνέντεύξη που παραχώρησε την Τρίτη για την παρουσίαση των νέων νομοθετικών πρωτοβουλιών στον τομέα των μεταφορών, ο υπουργός Υποδομών μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για την Beat, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν φορολογείται στην Ελλάδα και ότι έχει την έδρα της το Λονδίνο, με αποτέλεσμα να μην υποχρεώνεται στην δημοσίευση ισολογισμού.

«Δεν θεσμοθετούμε για συγκεκριμένες εταιρίες αλλά γιατί η χώρα πρέπει να έχει πλαίσιο ισονομίας και αξιόπιστους μηχανισμούς ελέγχου. Δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα όταν δεν φορολογούνται οι εταιρείες στην χώρα μας» δήλωσε κατά την διάρκεια παρουσίασης των ρυθμίσεων για τις εταιρείες διαμεσολάβησης.

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι η έδρα της Taxibeat, ήταν από συστάσεώς της στο Λονδίνο, ζήτησε μάλιστα να φέρει τις φορολογικές δηλώσεις «να δούμε τι έχει πληρώσει στη χώρα μας».

«Εμείς τη λατρεύουμε την καινοτομία και τη στηρίζουμε, αλλά δεν μπορεί να έχουν άλλου είδους ασυλία σε σχέση με τις άλλες », ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποίησε ο υπουργός.