Καθαρό προβάδισμα έχει η Φώφη Γεννηματά για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Prorata και δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των εννέα διεκδικητών της αρχηγίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά προηγείται με ποσοστό 25%, γεγονός που την καθιστά ακλόνητο φαβορί για την επόμενη φάση της διαδικασίας.

Tην ίδια στιγμή σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο β' γύρο των εκλογών στην Κεντροαριστερά θα δώσουν τρεις υποψήφιοι και συγκεκρμένα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Καμίνης.

Ειδικότερα, ποσοστό 11% συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, μισή μονάδα υπολείπεται ο Σταύρος Θεοδωράκης (10,5%) και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Γιώργος Καμίνης με 9%. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους, 6% λαμβάνει ο Γιάννης Μανιάτης, 3% ο Γιάννης Ραγκούσης, στο 1% καταγράφονται οι Κωνσταντίνος Γάτσιος και Δημήτρης Τζιώτης και στο 0,5% ο Απόστολος Πόντας. Σημειώνεται ότι εξαιρετικά υψηλό (33%) είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, παρά το ότι η αναμέτρηση οδεύει προς την τελική της ευθεία.