Τις υπογραφές που απαιτούνται, προκειμένου να είναι έγκυρη η υποψηφιότητά τους, κατέθεσαν στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ενόψει της εκλογικής διαδικασίας που θα διεξαχθεί στις 5 Νοέμβρίου.

Συνολικά 12.500 υπογραφές κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Φώφη Γεννηματά, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αρχικές 1200 των νέων, ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς «η επιτυχία του εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και τη συγκρότηση του νέου φορέα, στηρίζεται στη μεγάλη συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατέθεσε συνολικά 5.000 υπογραφές από την Ελλάδα, καθώς και 300 υπογραφές από Έλληνες του εξωτερικού, για να συμβολίσει το αίτημά τους να μπορούν να ψηφίζουν εξ αποστάσεως στις εθνικές εκλογές αλλά και σε εσωκομματικές διαδικασίες. Αναλυτικά οι 2.000 υπογραφές είναι από την Αττική, 1000 από την Μακεδονία, 1000 από την Κρήτη και 1000 από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

«Είμαστε μπροστά σε μια θετική προοδευτική έκρηξη. Τα μικρά προβλήματα θα ξεπεραστούν και σύντομα οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν την ηγεσία του προοδευτικού Κινήματος. Ο στόχος μας ήταν και παραμένει ένας, να αλλάξουμε το προοδευτικό Κίνημα και να αλλάξουμε τη ζωή των πολιτών, να αλλάξουμε τη χώρα μας, να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια χώρα καλύτερη με περισσότερες ευκαιρίες και δικαιοσύνη» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Αλιβιζάτο, όπου κατέθεσε τις υπογραφές για την επικύρωση της υποψηφιότητας.

Πάνω από 1.000 υπογραφές είχε καταθέσει προ ημερών ο Γιάννης Ραγκούσης. 

Ο  Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 1.700 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του. Περίπου τον ίδιο αριθμό συγκέντρωσε ο  Δημήτρης Τζιώτης, ενώ ο πρώην πρύτανης του ΟΠΑ Κωνσταντίνος Γάτσιος συγκέντρωσε 4.632 υπογραφές. Πρόκειται για μέρος των χιλιάδων υπογραφών που συλλέχθηκαν μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Ανδρουλάκη στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 και οι οποίες αποτυπώνουν τη μαζική, εθελούσια δημόσια στήριξη.

Ο Γιώργος Καμίνης κατέθεσε 1.800 υπογραφές από όλη την Ελλάδα και από 20 ευρωπαϊκές πόλεις.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε αποστείλει στον κ. Αλιβιζάτο τις απαιτούμενες υπογραφές ο Γιάννης Μανιάτης, συνολικά 1.250, εκ των οποίων αρκετές από Έλληνες του εξωτερικού. 

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος συγκέντρωσε και κατέθεσε 2.300 υπογραφές, ενώ ο Απόστολος Πόντας πάνω από 2.200 

Ο Δημήτρης Τζιώτης συγκέντρωσε 1.700 υπογραφές, ενώ ο Κώστας Γάτσιος 4.250.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Αλιβιζάτος, «μετά τη διεξαγωγή του σχετικού ελέγχου, η επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τον οριστικό πίνακα των υποψηφίων εντός της προσεχούς εβδομάδος». Θα προηγηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος των υπογραφών ανά περιφέρεια της χώρας

Στο μεταξύ, εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα ζητήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων όσο και με την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, ο Νίκος Αλιβιζάτος ενημέρωσε τους υποψηφίους ότι η εταιρεία Vodafone, με επιστολή της, ζήτησε το ποσό των 900.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν νωρίτερα από τον Φεβρουάριο του 2018. 

Επίσης, τους ενημέρωσε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τις εταιρίες WIND και ΟΤΕ, από τους προέδρους των οποίων ζήτησε να τον ενημερώσουν έως το βράδυ της Παρασκευής, αν μπορούν και, βεβαίως, αν ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων, με ψηφοφορία “δια ζώσης” και μόνον, κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες (5 και 12 Νοεμβρίου) και με ποιους οικονομικούς όρους.

Σχετικα με το ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο η Wind όσο και χθες η Vodafone αποσαφήνισαν ότι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη της εξ αποστάσεως ψήφου