Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, δεν υπήρξαν θύματα κατά το χθεσινό δολοφονικό χτύπημα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με στόχο αστυνομικούς. Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ανθρώπου. Ωστόσο, η υπόθεση φαίνεται ότι προκαλεί και νέα πολιτική θύελλα, καθώς από την πλευρά της η κυβέρνηση κάνει λόγο για προβοκάτσια, κάτι που διαφάνηκε τόσο από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και από τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα «Αυγή» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της κάνει λόγο για εγκληματική προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ζήτησαν άμεσα την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Σημειώνει δε το δημοσίευμα ότι «απέναντι στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ομαλότητας δεν χωράνε παιχνίδια εντυπώσεων» απάντησε η κυβέρνηση εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη της στην ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των δραστών αυτής της «εγκληματικής και προβοκατόρικης ενέργειας».

Η αντιπαράθεση φαίνεται ωστόσο να οξύνεται, καθώς από την αντιπολίτευση καλούν την κυβέρνηση να φέρει στοιχεία, εφόσον πιστεύει ότι η επίθεση είναι προβοκατόρικη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αλλά και την ίδια τη Φώφη Γεννηματά να καταγγέλλουν την κυβέρνηση.