Στο αίτημά του για απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα μετά την επίθεση με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επανήλθε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αφού χαρακτήρισε «ανίκανο» τον υπουργό, στη συνέχεια τόνισε ότι θα έπρεπε να είχε ήδη φύγει και ο Αλέξης Τσίπρας να τον έχει ήδη αντικαταστήσει.

«Έχει αφήσει τις γειτονιές στο χάος, ο απλός πολίτης δεν προστατεύεται και φυσικά υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Ο κ. Τόσκας έπρεπε να έχει φύγει και ο κ. Τσίπρας όφειλε να τον έχει αντικαταστήσει» είπε χαρακτηριστικά κατά τη συνέντευξή του στο Α' Πρόγραμμα της ΕΡΑ.  

Όσον αφορά την επίθεση, σημείωσε ότι «ήταν επίθεση στην καρδιά της Αθήνας. Ανέκαθεν υπήρχαν τρομοκρατικές και εγκληματικές ομάδες, που κάνουν βρωμερό πόλεμο - και έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα, αναφέρω ενδεικτικά τον Αξαρλιάν, τον Μπακογιάννη… Είναι αδιανόητο για τον πολίτη το ότι μπορεί να πέσει θύμα μιας ιδέας, επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν όπλα για την ιδέα τους. Ωστόσο, πρέπει να δούμε την αντίδραση του κράτους και βλέπουμε ότι ο κ. Τόσκας είναι ανίκανος».  

«Στη σύγχρονη πραγματικότητα, η ασφάλεια δεν είναι θέμα δεξιάς ή αριστερής ατζέντας. Ο πλούσιος της γειτονιάς μας έχει τη δυνατότητα να προστατευτεί. Η ασφάλεια είναι η βοήθεια που δίνει το κράτος στον απλό πολίτη. Θα πρέπει με κάθε τρόπο να προστατέψουμε τον πολίτη που ζει την κρίση» κατέληξε για το θέμα ο επικεφαλής του Ποταμιού.