Με πλήθος κόσμου έκλεισε τον βράδυ της Τρίτης, την κεντρική του ομιλία στην Αθήνα, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης 

Κεντροαριστεροί ψηφοφόροι τόσο από την παλιά όσο και από τη νεότερη γενιά κατέκλυσαν το Gazi Hall, προκειμένου να ακούσουν τον ευρωβουλευτή της «ΕΛΙΑΣ» εν όψει των εκλογών της Κυριακής.

«Η πολιτική είναι μια προσφορά ανιδιοτελή», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε με τις κοινοβουλευτικές ομάδες, λέγοντας ότι την τελική απόφαση θα την πάρουν οι δεκάδες χιλιάδες που θα ψηφίσουν στις εκλογές της Κεντροαριστεράς.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία εξαπέλυσε πυρά κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ενώ ξεκαθάρισε ότι η δημοκρατική παράταξη δεν πρόκειται να μπει σε καμία κυβέρνηση “για να τακτοποιηθούν κάποιοι παλιοί πρωταγωνιστές σε υπουργικές θέσεις”.

Μόνο με βάση μια προγραμματική συμφωνία με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, πλην του κόμματους του Πάνου Καμμένου «και όχι μια συμφωνία κουρελόχαρτο» θα μπει ο νέος φορέας σε συζητήσεις για συγκρότηση κυβέρνησης» τόνισε για να προσθέσει αμέσως ματά: «Αλλιώς θα μείνουμε στην αντιπολίτευση».

Οι δύο εκπληξεις που περίμεναν τον Νίκο Ανδρουλάκη

Δύο εκπλήξεις περίμεναν τον Νίκο Ανδρουλάκη και τους 2.000 πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Η Κατερίνα Σκουλουδάκη, παιδί μεταναστών που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, παιδί της κρίσης που ζητά διέξοδο και όραμα για την Ελλάδα, προλόγισε τον ευρωβουλευτή και του παρουσίασε τις εκπλήξεις.

Η πρώτη ήταν ένα βίντεο με νέους που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού. Παιδιά που έφυγαν από την Ελλάδα της κρίσης και με που με συγκίνηση έστειλαν μηνύματα υποστήριξης στον Νίκο Ανδρουλάκη, έναν φίλο τους, ένα δικό τους άνθρωπο, όπως έλεγαν.

Η δεύτερη έκπληξη ήταν ένα βίντεο με μηνύματα που έστειλαν πέντε ευρωβουλευτές, συνάδελφοι του Ν. Ανδρουλάκη στο ευρωκοινοβούλιο. Μηνύματα για το έργο που κάνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, για τη συνεργασία που έχουν μαζί του και για το όραμα που έχει για την Ελλάδα.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση έδωσε ώθηση στον Ν. Ανδρουλάκη ο οποίος δεσμεύτηκε προς όλους τους Ελληνες: «Οσα υπόσχομαι είναι ο οδικός χάρτης για το πώς θα πολιτευτώ. Δεσμεύομαι σε εσάς ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ». «Εμένα η μάνα μου δεν με γέννησε ούτε υπουργό ούτε πρόεδρο. Είμαι ένας από εσάς», είπε χαρακτηριστικά.

Εκατοντάδες νεολαίοι διέκοπταν τον Ν. Ανδρουλάκη με συνθήματα όπως:

«Σεισμός – σεισμός, ο νέος αρχηγός» και «Νίκο προχώρα στη νέα εποχή, στις 12 Νοέμβρη θα είμαστε μαζί».

Εχοντας δίπλα του την οικογένειά του, συμπατριώτες του από την Κρήτη, φίλους και συνοδοιπόρους στις αγωνίες της Δημοκρατικής Παράταξης, ο Ν. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε έναν – έναν ανθρώπους που έχουν δουλέψει για την υποψηφιότητά του, την Εύα Καϊλή, τον Δημήτρη Κωσταντόπουλο, τον Δημήτρη Καρύδη, τον Γ. Σιακαντάρη κ.λπ.

Εικόνες από την προβολή του βίντεο, με ευρωβουλευτές, αλλά και νέους που ζουν στο εξωτερικό να μιλάνε για τον Νίκο Ανδρουλάκη και να αναφέρουν τους λόγους που τον στηρίζουν.

Δείτε live την ομιλία του LIVE