Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην ομιλία του υποψηφίου για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς Νίκου Ανδρουλάκη, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο ευρωβουλευτής της Ελιάς ξεκίνησε την ομιλία του καταγγέλοντας τον Καμμένο για την απόπειρα φίμωσης των «Νέων», μετά την είδηση της απόπειρας σύλληψης κατά του διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια, και αναφέρθηκε στις παρόμοιες τακτικές Καμμένου, και τα πρωτοφανή ψέματα που είπε για τις γερμανικές αποζημιώσεις για τους ευρωβουλευτές. (Όταν είχε πει πως υπήρξε ψηφοφορία που καταψήφισε ανάμεσά τους και ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και η συνάδελφος του Εύα Καϊλή. Απόλυτο ψέμα, σύμφωνα με τον ίδιο, αφού δεν συνέβη ποτέ καθώς είναι αναρμόδια η ευρωβουλή για το θέμα).

Από όλη τη Μακεδονία φίλοι και πολλοί όμως γνωστοί βρέθηκαν εκεί! Η συνάδελφός του Εύα Καϊλή φυσικά ήταν στην πρώτη γραμμή καθώς στηρίζει την αλλαγή γενιάς στην πολιτική, όπως συνέβη με την επιτυχημένη προσπάθεια της Ελιάς στις ευρωεκλογές.

Έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του Γιώργου Τανιμανίδη, θείου του γνωστού παρουσιαστή Σάκη Τανιμανίδη, που είναι δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης χρόνια πολλά, μαζί με την κόρη του Στεφανία, αλλά και του νεότερου αντιδήμαρχου Θεσσαλονίκης Πέτρου Λεκάκη.

Ο Γιώργος Φραγγίδης από Κιλκίς, πρώην βουλευτής και ιδιαίτερα αγαπητός, ο Νίκος Τέλλης, καθηγητής από Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Γούναρης, δημοφιλής στον κόσμο του ΠΑΟΚ και ο επίσης γνωστός επιχειρηματίας Μουρούσιας.

Δεν έλειψε από το πλευρό του ο Κρητικός γιατρός Νίκος Ξυλούρης, και πολλοί ακόμη κρητικής καταγωγής φίλοι, αλλά και πολλοί Κύπριοι! Είδαμε τον Κωστούλα, συνυποψήφιο του Νίκου στην Ελιά από την Καστοριά, που δείχνει ότι η Ελιά είναι δίπλα του! Είδαμε και τον Βασίλη Γερανίδη και τον Κυανίδη, από τη Β' Θεσσαλονίκης. Τον Χρήστο Παπαδούλη, νεότατο στέλεχος της παράταξης, γνωστό προπονητή της πόλης και γραμματέας κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΣΥ.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν πολλά εκλεγμένα μέλη σε Τεχνικό, Οικονομικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο, η αντιδήμαρχος Παύλου Μελά Χαρά Αμανατίδου, καθώς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι από Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά.

Μια νέα Θεσσαλονικιά, από την ομάδα στήριξης της υποψηφιότητάς του, παρουσίασε τα βίντεο υποστήριξής του και τον καλωσόρισε στο βήμα.