Την ατζέντα της καθημερινότητας κρατάει ψηλά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Θεωρεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αποτύχει και γι' αυτό καταφεύγει σε λάσπη και επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς, όπως την κατηγορεί. Στοχεύει στους μικρομεσαίους που έχουν πληγεί από την κρίση και διαμηνύει ότι η τάξη και ασφάλεια από μια δική του κυβέρνηση θα τηρηθούν.

Μέτρα ανακούφισης στους μικρούς επιχειρηματίες που έχουν πληγεί από την κρίση και έχουν «κόκκινα» δάνεια ανακοινώνει ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα στο προσυνέδριο του κόμματος που γίνεται στην Κρήτη. Είναι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει να υλοποιήσει μια δική του κυβέρνηση.

Αντί της χρονοβόρου διαδικασίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού και των ατελείωτων δικαιολογητικών που υποχρεώνονται να συγκεντρώνουν οι επιχειρήσεις, ο Κυρ. Μητσοτάκης προτείνει απευθείας συμφωνία μεταξύ της τράπεζας και του οφειλέτη, η οποία θα συμπαρασύρει και όλα τα άλλα τυχόν χρέη του στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εφόσον επιτευχθεί για 10% διαγραφή ενός «κόκκινου» δανείου, 10% θα είναι και το ποσοστό διαγραφής των προσαυξήσεων και των προστίμων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η πρόταση της ΝΔ αφορά επιχειρήσεις που βρίσκονται σε λειτουργία, υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις και ισολογισμούς χρήσης, όπως επίσης και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εξαιρούνται τα πρόστιμα που τυχόν έχουν επιβληθεί στους οφειλέτες για φοροδιαφυγή, απάτη σε βάρος του δημοσίου ή κάποιου φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

Η Πειραιώς επισημαίνει ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός απέτυχε, αφού έχουν υποβληθεί μόλις 180 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών. «Η δε κυβέρνηση έχει την παροιμιώδη αφέλεια να εκφράζει την ικανοποίησή της για τον ρυθμό υποβολής των σχετικών αιτήσεων, όταν το πρόβλημα αφορά περισσότερες από 400.000 υπερχρεωμένες επιχειρήσεις τις οποίες οι αρμόδιοι υπουργοί πνίγουν με τον αχρείαστο γραφειοκρατικό μηχανισμό που επέβαλαν» τονίζουν κομματικές πηγές.

Τάξη και ασφάλεια

«Αντί να μιλάνε αόριστα για προβοκάτορες, ας τους συλλάβουν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ. «Αντί να μιλάνε για παρακράτος, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τους για τις δικές τους ευθύνες. Και ας λύσουν, επιτέλους, τα χέρια της αστυνομίας η οποία, όταν δεν εμποδίζεται από τις ιδεοληψίες τους, κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της».

Η ΝΔ θα καταθέσει άμεσα τροπολογίες για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας. Οι επιπτώσεις του νόμου Παρασκευόπουλου ήταν να βγουν από τις φυλακές 2.000 κρατούμενοι που είχαν καταδικαστεί για κακουργήματα, πολλοί εκ των οποίων υποτροπίασαν, όπως επισήμανε. Αναφέρθηκε και στους «πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις συμπεριφορές τραμπούκων στα πανεπιστήμια, τους οποίους η κυβέρνηση καταγγέλλει στα λόγια, ενώ στην πράξη τους προστατεύει». «Σε όλα αυτά ο κ. Τσίπρας απάντησε με αποπροσανατολιστικές συκοφαντίες» τόνισε. «Μόνο που καμία συκοφαντική παράσταση δεν μπορεί πια να σκεπάσει την πραγματικότητα».

Απεύθυνε μια ακόμη έκκληση στον κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του. «Η κυβέρνησή του μοιάζει όχι μόνον να μην μπορεί, αλλά και να μη θέλει να προστατεύσει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα μας» κατέληξε.