Η συμμετοχή στις εκλογές για την ηγεσία της κεντροαριστεράς θα πρέπει να φτάσει τις 200.000, διαφορετικά θα πρόκειται για αποτυχία, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα Σταύρος Θεοδωράκης.

Το ζητούμενο είναι «να ενωθούμε για να πολλαπλασιαστούμε», όχι να ενωθούμε για «να σώσουμε τις καρέκλες μας», είπε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι θα το θεωρήσει αποτυχία ακόμα κι αν ο ίδιος κερδίσει τις εκλογές με συμμετοχή της τάξης των 150.000 ψήφων.

Αναφερόμενος στη διαμάχη του με τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο έχει κατηγορήσει για συκοφαντική δυσφήμιση, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι θα καταθέσει αγωγή και μήνυση, ζητώντας χρηματική αποζημίωση περίπου 300.000 ευρώ από τον υπουργό Άμυνας.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως η συμπεριφορά του κ. Καμμένου εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το τι κάνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης στον ελεύθερο χρόνο τους -ενώ είναι κανονικά επιφορτισμένοι με καθήκοντα που τους έχει αναθέσει η κοινωνία- και κάλεσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.