Αλλεπάλληλες και συντριπτικές είναι οι αποκαλύψεις και τα στοιχεία που εκθέτουν κατά τρόπο µη αναστρέψιµο τον υπουργό Άµυνας Π. Καµµένο, σχετικά µε τις µεθοδεύσεις που επέτρεψε και στις οποίες εµπλέκεται και ο ίδιος προσωπικά, όσον αφορά την κατ’ όνοµα διακρατική συµφωνία για την πώληση παλαιού πολεµικού υλικού από την Ελλάδα στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Η όλη υπόθεση ήρθε στην επικαιρότητα όταν δηµοσιοποιήθηκε προ ελαχίστων ηµερών ένα συµβάν υψηλής έντασης µεταξύ του υπουργού και του ταξίαρχου Παπαδάκη, επικεφαλής στη ∆ιεύθυνση Αµυντικών Προγραµµάτων και Κύριων Συµβάσεων της Γενικής ∆ιεύθυνσης Αµυντικών Εξοπλισµών και Επενδύσεων (Γ∆ΑΕΕ).

Ο υπουργός, σύµφωνα µε την αναφορά του ταξίαρχου, φέρεται να διέταξε αρχικώς την κράτηση του αξιωµατικού και στη συνέχεια τη µετάθεσή του από τη Γ∆ΑΕΕ, όπου υπηρετούσε. Παρά το γεγονός ότι το περιστατικό έχει συµβεί τον Αύγουστο, η δηµοσιοποίησή του προκάλεσε άµεσες ερωτήσεις από τους κ. Κικίλια και ∆ηµοσχάκη από τη Ν∆, και τον κ. Λοβέρδο από τη ∆ηµοκρατική Συµπαράταξη.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορούν.