Μετά τον Κώστα Μπακογιάννη και η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν υπάρχουν κάποιοι που κινούνται στον χώρο της τρομοκρατίας και τον «κρατούν», με αφορμή τα όσα έγιναν γύρω απο τη σαρανταοκτάωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Weekend Online» με τους Δημήτρη Τάκη και τη Γεωργία Σκιτζή στα Παραπολιτικών 90,1 FM και όταν ερωτήθηκε για τη δήλωση του κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Η δήλωση του κ. Μπακογιάννη ότι κάποιοι "κρατάνε" τον Τσίπρα είναι μια βαριά δήλωση στην οποία ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει. Φυσικά και την προσυπογράφω και εγώ απολύτως.

Θεωρώ ότι η όλη εικόνα αυτής της κυβέρνηση στον πιο καλόπιστο άνθρωπο δεν μπορεί να μην του προκαλέσει ερωτήματα. Αντί η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τη λογική, είναι ένας νόμος και τον τηρούμε, οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις στην ελληνική κοινωνία. Αλλιώς δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει πώς μια κυβέρνηση στέκεται σήμερα απέναντι σε έναν λαό του οποίου έχει πληγώσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Γιατί να το κάνει η κυβέρνηση αυτό; Γιατί να βρεθεί σε μια θέση να μιλούν όλες οι πρεσβείες, να υπάρχει τέτοια αναστάτωση, δεν έχει πολιτική λογική.

Εκτός εάν υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε ή είναι τόσο απελπισμένοι που αναζητούν τις ελάχιστες ψήφους που μπορεί να έχει αυτό το τεκμήριο αριστεροσύνης. Δυστυχώς ζούμε μία κατάσταση την οποία ανέχεται η κυβέρνηση αναζητώντας τεκμήριο αριστεροσύνης στην οργανωμένη βία αυτών των δήθεν συλλογικοτήτων».

Η πρώην υπουργός εξέφρασε τους φόβους της ότι μπορεί σε επόμενες άδειές του ο Κουφοντίνας να δραπετεύσει: «Ο Ξηρός έφυγε και χάθηκε μετά την έβδομη άδειά του, δεν επρόκειτο ποτέ ο Κουφοντίνας να αποδράσει σήμερα με όλα τα κανάλια και όλη την αστυνομία δίπλα του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την πέμπτη ή την έκτη φορά που τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι αλλού δεν θα μπορέσει να ξαναβρεί το χαμένο πιστόλι της "17 Νοέμβρη". Ο κ. Κουφοντίνας έχει κρατήσει τη σφραγίδα, τη σημαία και το πιστόλι. Γιατί τα έχει κρατήσει ως ιερά κειμήλια; Τα έχει κρατήσει γιατί επιδιώκει τη συνέχεια και τον συμβολισμό.

Η πρότασή μας είναι να επαναφέρει η κυβέρνηση τον νόμο Δένδια, ο οποίος επέτρεπε σε ισοβίτες να αιτηθούν άδεια μετά από 18 χρόνια κράτηση. Δεν λέω να εξαιρεθούν οι τρομοκράτες από το καθεστώς άδειας. Κατά την άποψή μου βέβαια οι βιαστές και οι τρομοκράτες δεν πρέπει να βγαίνουν από τις φυλακές, όταν όμως θα κριθούν θα πρέπει να κριθούν από τον νόμο επί ίσοις όροις όπως και όλοι οι άλλοι».

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό: