Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα που παράγει πολιτική από κάτω προς τα πάνω. Δυναμώνει τον ρόλο και τη φωνή των μελών της. Λειτουργεί με διαφάνεια, αξιολόγηση και λογοδοσία. Με άλλα λόγια, η Νέα Δημοκρατία έχει στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον.  

Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα και η αρχή μιας μεγάλης πορείας της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και κορυφώνεται στο 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων του κόμματος.  

Ένα συνέδριο μέσα από το οποίο θα συνδιαμορφώσουμε και θα επικυρώσουμε τους κεντρικούς άξονες των προγραμματικών μας θέσεων.  

Ένα συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία, με διευρυμένη συμμετοχή πολιτών, με τις γνώσεις, την εμπειρία και τη διάθεση να προσφέρουν στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας για τη χώρα μας.  

Με τη διαδικασία των προσυνεδρίων κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα κλισέ των κομματικών εκδηλώσεων και αρθρώνουμε έναν βαθιά πολιτικό λόγο, που πιστεύω ότι μιλάει στη σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων που είναι απογοητευμένοι με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά.  

Μας μιλούν και μιλάμε με ανθρώπους της αγοράς, καθηγητές, ελεύθερους επαγγελματίες, για τα δικά τους βιώματα. Τους ακούμε με πολύ μεγάλη προσοχή και ενσωματώνουμε τις απόψεις των ειδικών στον προγραμματικό μας λόγο.  

Εμείς σχεδιάζουμε προσεχτικά την επόμενη μέρα. Γι' αυτό και περνάμε από αυτή την καινοτόμα διαδικασία των προσυνεδριακών διαδικασιών, για να εξοικειώσουμε τους πολίτες με το πρόγραμμά μας και τελικά να φτάσουμε στο συνέδριο και να επικυρώσουμε τους βασικούς προγραμματικούς μας άξονες.  

Είχα την χαρά και την τιμή, ως αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, να είμαι εισηγήτρια στο 2ο προσυνέδριο που έγινε στην Πάτρα για τους νέους, όπου ανέλυσα διεξοδικά το ζήτημα του brain drain. Ένα μεγάλο ζήτημα και μία τεράστια πρόκληση για τη χώρα.      

Χάνουμε επιστήμονες οι οποίοι μπορούν και πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάταξη της πατρίδας μας. Ο τρόπος να τους φέρουμε πίσω δεν είναι,  όπως είπε ο κύριος Τσίπρας, να τους υποσχεθούμε μια δουλειά στο δημόσιο. Αλλά να δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας μέσα από μία έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.  

Και όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση στα ζητήματα που αφορούν την παιδεία. Το πρόγραμμά μας για την παιδεία θα εφαρμοστεί στο ακέραιο και θα ξεκινήσουμε όχι από τα πανεπιστήμια αλλά από την προσχολική αγωγή.  

Μέσα από ένα σύγχρονο πλαίσιο που θα δίνει στα πανεπιστήμια μεγαλύτερη αυτονομία και ευελιξία να ρυθμίσουν τα του οίκου τους. Θα υπάρχει επίσης σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Και αυτό θα γίνει και με τα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα οποία τόσο λυσσαλέα πολεμάει η σημερινή κυβέρνηση, ακριβώς γιατί είναι ένας μηχανισμός ο οποίος συνδέει τις ανάγκες αγοράς εργασίας με τα ίδια τα πανεπιστήμια.  

Θεωρούν συχνά οι νέοι ότι τα ζητήματα της πολιτικής δεν τους αφορούν, ότι όλοι είναι το ίδιο, ότι δεν ενδιαφέρονται οι μεγαλύτερες γενιές για τη δική τους τύχη. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Μόνο μέσα από τη συμμετοχή μπορούμε να ανακτήσουμε τη χαμένη αξία που τρώει σαν σαράκι τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, και αναφέρομαι στην εμπιστοσύνη.  

Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν διχάζουμε την ελληνική κοινωνία, δεν χωρίζουμε τους Έλληνες πολίτες σε αριστερούς, δεξιούς, πιο προνομιούχους, λιγότερο προνομιούχους.  

Ενώνουμε την κοινωνία και απευθύνουμε ένα μήνυμα πρόσκλησης και πρόκλησης για να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα που μας αξίζει διότι αξίζουμε καλύτερα, αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από τη σημερινή κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία θα διαμορφώσει τον οδικό άξονα για ένα μέλλον με εμπιστοσύνη και με αξιοπρέπεια.