Η διακυβέρνηση της χώρας από την αφύσικη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τα συσωρευμένα οικονομικά, πολιτικά και θεσμικά αδίεξοδα που αντιμετωπίζει. Ο άκρατος λαϊκισμός, τα συνεχιζόμενα ψεύδη και ο μεθοδικά επιχειρούμενος ταξικός διχασμός του λαού και της κοινωνίας απογοητεύουν καθημερινά όλο και περισσότερους πολίτες.

Δεν είναι υπερβολή ότι το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους επιλογές στο παρελθόν, έχει εναποθέσει τις ελπίδες τους στη Νέα Δημοκρατία. Κατά αυτή την έννοια, το επικείμενο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στις 16 & 17 Δεκεμβρίου, είναι μοναδική ευκαιρία για την παράταξη, για τους παρακάτω λόγους:  

1. Να επαναβεβαιώσει την ιδεολογική της ταυτότητα, ως η μεγαλύτερη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, σταθερά προσανατολισμένη στον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και τον μεσαίο χώρο, απορρίπτοντας τα άκρα και τις ακρότητες.

2. Ότι υπηρετεί τα αληθινά συμφέροντα του ελληνικού λαού, αγνοώντας τις ταμπέλες και τους διχασμούς του παρελθόντος.

3. Να παρουσιάσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα, χωρίς λαϊκισμούς και δημαγωγικά τεχνάσματα. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα αποτελέσει το εθνικό μας σχέδιο, για την ανατροπή της σημερινής μίζερης πραγματικότητας. Ένα πρόγραμμα το οποίο χτίζεται με μεθοδικότητα, ρεαλισμό και συμμετοχή της κοινωνίας και της επιστημονικής κοινότητας, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ελπίδες του λαού μας. Ένα πρόγραμμα απολύτως κοστολογημένο, με χρονοδιαγράμματα αλλά και μηχανισμούς αξιολόγησης της αποτελεσματικότητάς του, σταθερά προσανατολισμένο στο μέλλον και στην ελεύθερη οικονομία, με στόχο μια ισχυρή Ελλάδα, ισότιμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε όλους και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

4. Να θέσει τις προτεραιότητες για την αποσυριζοποίηση των θεσμών, σε όλους τους τομείς του δημοσίου βίου, θωρακίζοντας τη λειτουργία της δημοκρατίας, αντικαθιστώντας το με ένα σύγχρονο, απολύτως δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, που να συμβαδίζει με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Έιναι βέβαιο ότι το επικείμενο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η αφετηρία για την αλλαγή σελίδας στην πατρίδα μας.

Ο χρόνος ζωής της αφύσικης κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τελειώνει. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, η παράταξη των στρατηγικών επιλογών για την πατρίδα και το έθνος, η Νέα Δημοκρατία, θα κληθεί και πάλι στην κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από τα αδίεξοδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, «τα κάστανα από τη φωτιά».

Καρπενήσι 15 Νοεμβρίου 2017