Στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τις δημοσιογράφους Ανδριάνα Ζαρακέλη και Λίζα Δουκακάρου, μίλησε ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, κος Μάκης Βορίδης, με αφορμή την τραγωδία στη Δυτική Αττική λόγω της κακοκαιρίας

«Είμαι τώρα με τον πρόεδρο της ΝΔ, μόλις γυρίσαμε από το εξωτερικό, κατευθείαν από το αεροδρόμιο ουσιαστικά κατευθυνόμαστε στο Συντονιστικό προκειμένου να έχουμε μια ενημέρωση για το τι είναι αυτό το οποίο συμβαίνει και κυρίως προκειμένου να έχουμε μια ενημέρωση για το πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα καθώς οι καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να είναι δύσκολες» είπε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι η «εικόνα που έχουμε είναι μια μεγάλη καταστροφή στην Μάνδρα κυρίως αλλά και στη Νέα Περάμο».

«Πρώτα από όλα το πρώτο και το βασικό που μπορεί να πει κάνεις είναι να σκεφτεί τις οικογένειες που έχουνε χάσει δικούς τους ανθρώπους και το δεύτερο είναι να σκεφτεί τις οικογένειες που αγωνιούν γιατί δεν έχουνε βρει τους δικούς τους ανθρώπους άρα η σκέψη μας είναι μαζί τους αυτή τη στιγμή» τόνισε στη συνέχεια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Το δεύτερο» πρόσθεσε «είναι ότι εμείς εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο και το πως εφαρμόζεται κυρίως πάνω σε ορισμένα βασικά πράγματα όπως είναι η απάντληση των υδάτων από σπίτια τα οποία είναι πλημμυρισμένα, η διάνοιξη των φρεατίων όπου αυτό είναι εφικτό».

«Η μεταφορά των φερτών υλικών τα οποία δημιουργούν επίσης πρόβλημα στην απάντληση των υδάτων και στην απελευθέρωση της ροής. Από εκεί και πέρα το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών προφανώς δεν είναι της παρούσης. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπιστεί μια καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει περάσει», τόνισε ο κ. Βορίδης