Δύο μήνες πριν ξεκινήσει η αμαρτωλή ιστορία με τη Σ. Αραβία, ο περιβόητος Β. Παπαδόπουλος εμφανίζεται ως μεσάζων του ελληνικού κράτους για την πώληση 300.000 βλημάτων στο βασίλειο της Ιορδανίας. Το έγγραφο-φωτιά παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Δ. Ευθυμίου και το οποίο φέρνει στο φως τον σκοτεινό ρόλο του «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλου στη διαδικασία πώλησης των 300.000 βλημάτων στην Ιορδανία.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα: «Το έγγραφο βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό ενόψει της συζήτησης την Πέμπτη στη Βουλή, όπου ο υπουργός Άμυνας καλείται να απολογηθεί για μια ακόμα φορά, ενώ το Μαξίμου συνεχίζει να σιωπά. Με βάση την ημερομηνία που αναγράφεται στην επιστολή, δύο μήνες προτού ξεκινήσει η αμαρτωλή ιστορία με τη Σ. Αραβία, ο περιβόητος Β. Παπαδόπουλος εμφανίζεται να διαπραγματεύεται με την Ιορδανία!

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, "επείγουσα επιστολή" της εταιρείας του κ. Παπαδόπουλου Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε. προς το γραφείο του κ. Καμμένου, η οποία κοινοποιείται και στο προσωπικό e-mail του διευθυντή του υπουργού (που… δεν γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο) Θεολόγου Συμεωνίδη, αποδεικνύεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος ενεργεί περισσότερο ως… συνεργάτης του υπουργού Άμυνας παρά ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας.

Στην επιστολή με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2016, που υπογράφει ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέρεται ξεκάθαρα το βασίλειο της Ιορδανίας ως "πελάτης μας", επομένως δεν είναι εκπρόσωπος του κράτους.

Ωστόσο επιχειρεί να κλείσει συμφωνία μεταξύ της Ιορδανίας και του ΥΠΕΘΑ. Άλλωστε, για να είναι εκπρόσωπος του βασιλείου της Ιορδανίας έπρεπε να έχει καταγραφεί σε ρηματική διακοίνωση, όπως προβλέπει η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις από τις χώρες της Μέσης Ανατολής».