To 11o Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί κορυφαία στιγμή για την παράταξή μας. Πρόκειται για ένα συνέδριο αρχών και θέσεων όπου θα διατυπωθεί με τον πελον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο η κυβερνητική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας.

Από τις αρχές του φθινοπώρου η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε ένα ουσιαστικό διάλογο με την ελληνική κοινωνία μέσω των προσυνεδρίων. Σε κάθε προσυνέδριο ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις. Αναφέρω επιγραμματικά και ενδεικτικά:

• Την μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%
• Την επιβράβευση των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν προσωπικό, με επιπλέον μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά 2%
• Την δημιουργία Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων που θα επιβραβεύει με χαμηλότερες εισφορές τις εταιρείες που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται την εργατική νομοθεσία.
• Όταν το δημόσιο «αργοπορεί», οι αποφάσεις για επενδύσεις να λαμβάνονται άμεσα σε επίπεδο Υφυπουργού.
• Την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών όπως οι ασθενείς με καρκίνο και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
• Το κλείσιμο ραντεβού του ΕΟΠΥΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως οι πολίτες άνω των 65 ετών και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
• Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, εφόσον πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια, θα λαμβάνει κουπόνι αξίας €180 το μήνα και για 10 μήνες το χρόνο. Το κουπόνι θα εξαργυρώνεται σε βρεφονηπιακό σταθμό που θα επιλέξει η οικογένεια!

Αυτές και όλες οι άλλες προτάσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια των προσυνεδρίων σηματοδοτούν αυτό που στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε. Ότι η Ελλάδα αξίζει καλύτερα και οι Έλληνες αξίζουμε περισσότερα. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο προγραμματικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας αποκτά κοινωνική πλειοψηφία. Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που το δείχνουν αλλά και η καθημερινή επαφή όλων μας με την ίδια την κοινωνία.

Ταυτόχρονα όμως το 11ο Συνέδριο είναι και ένα κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν. Είναι η πολιτική ανοιχτών θυρών του κόμματος μας προς όλους όσους επιθυμούν να συστρατευθούν μαζί μας για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Νέα πρόσωπα που δεν είχαν προηγούμενη σχέση με την πολιτική πυκνώνουν τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και προσφέρουν στην ανανέωση του πολιτικού δυναμικού. Δημιουργούμε μια νέα κοινωνική συμμαχία για την Ελλάδα του 21ου αιώνα!