Υπό τον φόβο να επέλθει ρήγμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και υπό το βάρος των σοβαρών αποκαλύψεων που, αργά μεν, αλλά ωστόσο κατάφερε να αντιληφθεί η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έσπευσαν χθες άρον-άρον να προσφέρουν για άλλη μια φορά κάλυψη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.  

Η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Λυκουρέντζος, αποκαλύπτει το παρασκήνιο που προηγήθηκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο πριν σπεύσουν από το Μαξίμου έστω και την τελευταία στιγμή να ενδώσουν στις πιέσεις του κυβερνητικού εταίρου.

«Το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν βαρύ από νωρίς χθες το πρωί, εξαιτίας πλήθους δημοσιευμάτων πως ο πρωθυπουργός επιλέγει να απουσιάσει στο Παρίσι την ημέρα συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας, αδειάζοντας, έτσι, τον κυβερνητικό του εταίρο. Είναι άγνωστο αν οι ΑΝΕΛ εξέφρασαν δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για την απουσία στο Παρίσι, ωστόσο όλα τα στοιχεία κατατείνουν σε αυτό.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος επί είκοσι ημέρες σιωπούσε επιδεικτικά για την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, για τις ευθύνες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και τον ρόλο του μεσάζοντος, εθίγη ξαφνικά από τα δημοσιεύματα και αποφάσισε να ζητήσει αναβολή της συνεδρίασης, γιατί ήθελε να είναι παρών, και μάλιστα να τοποθετηθεί.

Στη Βουλή οι πληροφορίες πως ο πρωθυπουργός εξαναγκάστηκε σε αυτή την κίνηση κατ' απαίτηση του Πάνου Καμμένου προκειμένου να μη διασαλευθεί η κυβερνητική ενότητας φούντωσαν», αναφέρει η εφημερίδα. 

Η Νέα Δημοκρατία, αντιλαμβανόμενη το επικοινωνιακό παιχνίδι του Μαξίμου, αντέδρασε άμεσα, διαφωνώντας με την αναβολή της συζήτησης. Την ίδια στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου διέκριναν πίσω από την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας απόπειρα αποφυγής σύγκρουσης με τον πρωθυπουργό.