Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή κρίση που ξεφεύγει πλέον από τη στενή οικονομική της διάσταση και διαχέεται παντού. Σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό, στην παιδεία και τον πολιτισμό, στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατάφερε να διαλύσει ό,τι με κόπο και θυσίες του ελληνικού λαού είχε επιτευχθεί στα δυόμισι χρόνια της μεγάλης προσαρμογής 2012-2014. Η Ελλάδα μέσα σε αυτό το περιβάλλον γυρίζει πίσω πολλές δεκαετίες.

Αντιμετωπίζουμε μια κυβέρνηση αντιμεταρρυθμιστική, αντιαναπτυξιακή, μια κυβέρνηση που γυρίζει τη χώρα σε ένα χρεοκοπημένο μοντέλο της δεκαετίας του ’80. Μια κυβέρνηση που στραγγαλίζει τη δημιουργικότητα, αποστρέφεται τις επενδύσεις, πνίγει καθετί που είναι παραγωγικό, προσοδοφόρο και υγιές. Εμείς, η μεγάλη παράταξή μας, οφείλουμε να σταθούμε απέναντί τους. Ασκώντας δομική αντιπολίτευση. Χωρίς λαϊκισμούς και εύκολες κουβέντες αλλά με ξεκάθαρες και εφαρμόσιμες θέσεις για το μέλλον του τόπου.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ο πολιτικός χώρος που στηρίζει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, που στέκεται δίπλα στον εργαζόμενο, που δεν δαιμονοποιεί κεφάλαιο και εργασία. Η χώρα χρειάζεται πλέον ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο που θα προωθεί την υγιή επιχειρηματικότητα και θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Ανάπτυξη με προτεραιότητες, με σχέδιο, με στόχους. Ανάπτυξη με στόχο τη στήριξη της πληγωμένης μεσαίας τάξης. Το κόμμα μας είναι ο εκφραστής της μεσαίας τάξης, ο υπερασπιστής της συλλογικής αλληλεγγύης, ο θεματοφύλακας ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και ευέλικτου κοινωνικού κράτους που προστατεύει όσους έχουν ανάγκη, ιδίως τα κοινωνικά στρώματα που τραυματίστηκαν από την κρίση.

Η μεγάλη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μας είναι να εκφράσουμε όλα τα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Να επανασυνδεθούμε με τους νέους και τις νέες. Να επαναφέρουμε την αξιοπιστία της χώρας, να συμμετέχουμε στις κρίσιμες συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης. Να γίνουμε ο φορέας της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που χρειάζεται ο τόπος. Ο ιστορικός μας ρόλος είναι να συνθέσουμε τις νέες μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες, τις νέες πλειοψηφίες, για να βάλουμε την Ελλάδα στην τροχιά της ευημερίας και της προόδου.