Σε σύγχυση εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση και να λειτουργεί υπό καθεστώς πίεσης, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τη σκοτεινή υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και τους χειρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Μετά τον σάλο που προέκυψε από τις απειλές του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά για κάθειρξη 10 ετών σε όποιον διαρρεύσει τα απόρρητα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και τα οποία είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, ο κ. Κοτζιάς επανέρχεται και… ζητά τα ρέστα.

Αυτήν τη φορά μέσω του Τwitter ο κ. Κοτζιάς επιχειρεί να τα βάλει με τα μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για διαπλοκή και συμφέροντα, ενώ καταγγέλλει τις παράνομες ενέργειες όσων «πωλούν απόρρητα έγγραφα κατά το δοκούν και άλλοι τα διακινούν επί μέρες».

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης ωστόσο είναι η νέα παρέμβαση του κ. Κοτζιά, με την οποία καταγγέλλει όσους διακινούν απόρρητα έγγραφα, την ώρα που αποκαλύπτεται ότι ο άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας κ. Πάνος Καμμένος είναι αυτός που διακίνησε «παράνομα» -κατά τον κ. Κοτζιά- απόρρητα έγγραφα. Το βίντεο που δείχνει τον κ. Καμμένο σε ομιλία του στη Βουλή να καταθέτει απόρρητα έγγραφα, και μάλιστα να ομολογεί ότι παρανομεί με την πράξη του, μαρτυρά και την κατάσταση πανικού που επικρατεί στην κυβέρνηση, με τις αντιδράσεις των υπουργών της να τελούν υπό… σύγχυση και να μην έχουν καμία ταύτιση και συνέχεια.  

Επίθεση Κοτζιά στα μέσα ενημέρωσης 

Με την ανάρτησή του στο Τwitter ο κ. Κοτζιάς επιτίθεται στα μέσα ενημέρωσης και υποστηρίζει ότι θεωρούν πως η παρανομία είναι το ορθό, ενώ η πίστη στη νομιμότητα κάτι το επαχθές. Ειδικότερα, ο κ. Κοτζιάς, αναφερόμενος στην υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων στη Βουλή από τον Ανδρέα Λοβέρδο για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, γράφει: «Κατά τη διαπλοκή, έντυπα και τηλεοράσεις της, στην Ελλάδα η παρανομία είναι το ορθό, ενώ η πίστη στη νομιμότητα κάτι το επαχθές. Σύμφωνα με την αντίληψή της κάποιοι μπορούν να πωλούν απόρρητα έγγραφα κατά το δοκούν και άλλοι να τα διακινούν επί μέρες υπονομεύοντας τη διεθνή θέση της χώρας».

 

ΝΔ: «Τι έχουν να κρύψουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος;»

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της σχετικά με την άρνηση του κ. Βούτση να επιτρέψει την πρόσβαση βουλευτών σε έγγραφα, αναρωτιέται «τι έχουν να κρύψουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει:

«H πρωτοφανής άρνηση του κ. Ν. Βούτση να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών σε έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Καμμένου και οι απειλές του Ν. Κοτζιά για τις ποινές που επισείονται σε περίπτωση δημοσίευσής τους, απλά επιβεβαιώνουν τον πανικό της κυβέρνησης. Τι άραγε έχουν να κρύψουν για μια διακρατική συμφωνία την οποία είχε εγκρίνει η Βουλή, χωρίς μεσάζοντες; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες και θα υποχρεωθούν να απαντήσουν τη Δευτέρα οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος».