Ο καταιγισμός αποκαλύψεων για τον Πάνο Καμένο και την πώληση όπλων οδηγεί σε αμήχανες αντιδράσεις την κυβέρνηση, καθώς λειτουργεί, όπως φαίνεται, υπό το καθεστώς πίεσης και υπό το βάρος μιας υπόθεσης που εξελίσσεται σε σκάνδαλο.

Παρά, ωστόσο, ακόμη και τις διαφοροποιήσεις στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει η διαδικασία της πώλησης των όπλων στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Παπαχριστόπουλος τόνισε ότι «η διαδικασία είναι σε εξέλιξη», ενώ στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον Πάνο Καμμένο και σχολιάζοντας το θέμα της αναβολής της συζήτησης στη Βουλή, σημείωσε ότι «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν είχε ανάγκη να τον υπερασπιστεί ο Αλέξης Τσίπρας».

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν κατάφερε ούτε ο ίδιος να προσδιορίσει τον σκοτεινό ρόλο του κ. Παπαδόπουλου. Αναφορικά με τον κ. Παπαδόπουλο και τον ρόλο του, ο κ. Παπαχριστόπουλος, όταν ρωτήθηκε σχετικά, περιορίστηκε να αναφέρει: «Ο κ.Παπαδόπουλος πιστοποιήθηκε όχι σαν μεσάζοντας αλλά ως άνθρωπος που μπορεί να ολοκληρώσει αυτήν τη συμφωνία. Η συμφωνία είναι διακρατική κι αυτός ο άνθρωπος πιστοποιείται από τη Σαουδική Αραβία».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος κατήγγειλε μάλιστα ότι θα μπορούσε η αξιωματική αντιπολίτευση να ελέγξει και την εγκυρότητα των εγγράφων που δημοσιοποιήθηκαν, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπου που χειρίστηκε το θέμα η ΝΔ, αλλά και η αντιπολίτευση γενικότερα.  

Ειδικότερα, ο κ. Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί. «Ο Καμμένος δεν είχε ανάγκη την υποστήριξη του Τσίπρα για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας», σημείωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος. «Ποτέ δεν ζήτησε κάτι τέτοιο ο Πάνος Καμμένος από τον πρωθυπουργό» συμπλήρωσε και τόνισε: «Ο Καμμένος ήταν έτοιμος να το αντιμετωπίσει μόνος του. Όμως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αποφύγει τις επιθέσεις, τον ανάγκασαν να ζητήσει την αναβολή προκειμένου να είναι παρών και ο ίδιος».

Αναφερόμενος στον κ. Λοβέρδο, τόνισε ότι «τον Λοβέρδο τον άδειασε σχεδόν όλη η Βουλή. Στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής συμφώνησαν όλοι ότι η κίνηση του κ. Λοβέρδου δεν ήταν σωστή» και συμπλήρωσε: «Ο Νικήτας Κακλαμάνης κράτησε μια άλλη στάση από αυτή που κρατάει η αξιωματική αντιπολίτευση. Το ίδιο έκανε και στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, παρά το γεγονός της ανακοίνωσης που βγήκε λίγο μετά από τη ΝΔ, κατά του κ. Βούτση, σχετικά με την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή και τον χαρακτηρισμό ως απόρρητων των εγγράφων που κατέθεσε σχετικά με την υπόθεση ο Ανδρέας Λοβέρδος».