Σε απόλυτο πανικό φαίνεται να βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή, για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, το περιβάλλον του οποίου επιχειρεί να θολώσει τα νερά, αναπτύσσοντας νέες θεωρίες συνομωσίας, μετά το κύμα των αποκαλύψεων, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, μετά από παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελιδα Olympia.gr, την οποία διαχειρίζεται ο στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, κ. Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, ανακαλύπτει «συνομωσίες» και «πράκτορες», οι οποίοι δήθεν βρίσκονται πίσω από τη διαρροή εγγράφων που κάνουν χρήση βουλευτές της αντιπολίτευσης και μερίδα μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αφορμή, ήταν η δημοσιοποίηση εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών, υπό το στοιχείο (Δ5), το οποίο εκθέτει πολλαπλώς τον υπουργό Άμυνας, ενώ ζητά την παρέμβαση της ΕΥΠ για τον κ. Παπαδόπουλο.

Ποια όμως είναι η αλήθεια; 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στις 7 Νοεμβρίου σε Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης Εγγράφων που είχαν καταθέσει οι βουλευτές της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και Αναστάσιος Δημοσχάκης, με θέμα «Πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία», ο Πάνος Καμμένος, μεταξύ άλλων, στην απάντηση του είχε αναφερθεί στο εν λόγω έγγραφο (Δ5), χωρίς ωστόσο, να το καταθέσει στη Βουλή.

Όπως θα δείτε μάλιστα στο δελτίο τύπου που έχει δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας, το έγγραφο ως δια μαγείας απουσιάζει από τα επισυναπτόμενα. Δείτε ΕΔΩ

Θα έπρεπε όμως να ήταν περισσότερο προσεκτικοί γιατί η πραγματικότητα έρχεται για άλλη μια φορά να τους διαψεύσει.

Ειδικότερα, διατρέχοντας την σελίδα ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας, βλέπουμε το έγγραφο (Δ5) για το οποίο η ιστοσελίδα Olympia.gr, υποστηρίζει ότι δήθεν προέρχεται από στρατολογημένο πράκτορα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Με απλά λόγια, ο κ Καμμένος, ο οποίος έσπευσε να υιοθετήσει την ανάρτηση του Olympia.gr, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, καθώς το συγκεκριμένο έγγραφο βρίσκεται στην υπηρεσία ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας, και όχι βεβαίως στα χέρια «πρακτόρων», όπως ισχυρίζεται.

Δειτε το tweet του υπουργού Άμυνας

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί ο κ. Καμμένος δεν κατέθεσε το σχετικό έγγραφο στη Βουλή, ενώ το επικαλείται στην ερώτησή του;

Δηλαδή, το έγγραφο που περιλαμβάνεται στην επιστήμη απάντηση του υπουργείου Άμυνας, προς το Κοινοβούλιο, είναι προϊόν υποκλοπής από πράκτορες της MIT;

Δείτε το link που παραπέμπει στο έγγραφο (Δ5), όπως αυτό είναι αναρτημένο, στην υπηρεσία ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας.

Μετά και από τη δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων, οι θεωρίες συνωμοσίας από την πλευρά Καμμένου, πέφτουν στο κενό.

Εκτός και αν ο κ. Καμμένος θεωρεί ότι υπάρχουν πράκτορες μέσα στο υπουργείο Άμυνας και δημοσίευσαν το επίμαχο έγγραφο στην ιστοσελίδα του.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ