Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αλλά και του πρωθυπουργού Αλέξη, Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη συζήτηση της επερώτησης της Ν.Δ. για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ υπάρχει ένα σκοτεινό κουβάρι που στη μέση είναι ο Πάνος Καμμένος. Μίλησε για μία υπόθεση που η ίδια η Δικαιοσύνη την αντιμετωπίζει ως πιθανή ποινική υπόθεση.

Σημείωσε πως εξαπατήθηκε η Βουλή των Ελλήνων και χάθηκαν 66 εκατομμύρια ευρώ από τη χώρα. Όλα αυτά συνιστούν τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η χώρα από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια βαριά περίπτωση διαφθοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος, επιρρίπτοντας ευθύνες στον κ. Καμμένο, αλλά και στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και στον κ. Τσίπρα, διότι, όπως είπε, «δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός των Εξωτερικών και να μην γνωρίζει ο πρωθυπουργός».

Συνεχίζοντας ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. σημείωσε: «Και εάν δεν γνωρίζει ο πρωθυπουργός, αυτό σημαίνει κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Ότι δύο κορυφαίοι υπουργοί του τον αγνοούν. Ότι κινούνται τουλάχιστον ύποπτα πίσω από την πλάτη του. Αλλά αν κρίνω από την παρουσία του πρωθυπουργού σήμερα εδώ, προφανώς και γνώριζε και γνωρίζει αφού και το ΚΥΣΕΑ έχει δώσει πράσινο φως σε μια υπόθεση που εξελίχθηκε σε μαύρη και σκοτεινή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας βυθίζεται στην ανυποληψία, η άμυνα της χώρας έχει επικεφαλής κάποιον που η συνολική του στάση επιβεβαιώνει ότι δεν έχει, δεν δύναται, δεν μπορεί να έχει συνείδηση του βάρους της ευθύνης, ούτε και μπορεί να ανταποκριθεί στη σοβαρότητα της αποστολής που έχει αναλάβει.

«Και αυτό είναι θέμα είναι μείζον. Αφορά τον κύριο πρωθυπουργό», πρόσθεσε. Τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε: «Γνωρίζετε ότι ο υπουργός Άμυνας καταλήγει να είναι μικρός για το μεγάλο του ρόλο. Παρόλα αυτά, τον κρατάτε στη θέση του γιατί σας κρατά ποικιλότροπα στην εξουσία. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Αλλά το τίμημα δεν το πληρώνετε εσείς. Το πληρώνει η χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα».