Οι συνεχείς κοινοβουλευτικές διαδικασίες που έχει «προκαλέσει» ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με δικές του πρακτικές («ύποπτες» κατά κύριο λόγο) και χωρίς καμία ουσιαστική απάντηση από πλευράς του, φαίνεται να «σκληραίνει» τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και των ίδιων των βουλευτών ως μονάδες.

Η ανάγκη του Αλέξη Τσίπρα να παραστεί σε επερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, και αφορά την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, με εμπλοκή ενός αμφιλεγόμενου προσώπου – μεσάζοντα, έχει προκαλέσει εντύπωση αλλά και περισσότερα ερωτηματικά ως προς τη βαρύτητα της υπόθεσης, δείχνοντας τόσο μεγάλο ζήλο για το «κλείσιμο» της.

Κι αν ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετώπισε με ένα «χασκογελάκι» το ψυχογράφημα που του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, φάνηκε δυστυχώς για τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι η εμφάνιση του στη Βουλή για να υπερασπιστεί, έστω και με υπεκφυγές, τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι είναι δύσκολη στιγμή για τον ίδιο αλλά κυρίως για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αναμφίβολα παρακαλούσαν να τελειώσει αυτό το «μαρτύριο». Θα έχει ενδιαφέρον όταν «λυγίσουν» και θα δηλώσουν δημόσια ότι «δεν πάει άλλο, φτάνει με τον Καμμένο», πράγμα που συζητάνε καθημερινά στους διαδρόμους της Βουλής, καθώς εδώ και αρκετό καιρό καλούνται να απολογηθούν για τα «καμώματα» του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με την σημερινή του παρουσία στη Βουλή και την κάλυψη που γι’ ακόμη μία φορά ένοιωσε την ανάγκη να παράσχει στον Πάνο Καμμένο, σίγουρα θα καταγραφεί ως ακόμη μία μελανή σελίδα κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του. Τα ερωτήματα πολλά και μακάρι κάποια στιγμή να απαντηθούν. Θα έχει ιδιαίτερη αξία όλα αυτά τα ανοιχτά θέματα να μη ξεχαστούν, όταν προκύψει νέα Βουλή, και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Από την άλλη πλευρά βλέπουμε μία Νέα Δημοκρατία, πιο συσπειρωμένη από ποτέ, καθώς φαίνεται ότι η επιφανειακή «σκληράδα» που εμφανίζει η κυβερνητική πλειοψηφία έχει καταφέρει να ενώσει τους «γαλάζιους» βουλευτές απέναντι σε Τσίπρα – Καμμένο. Το δυσάρεστο σήμερα για το κυβερνητικό δίδυμο ήταν ότι δεν είχαν κανένα επιχείρημα για τη συνοχή της κεντροδεξιάς παράταξης και να μιλάνε πάλι για Μητσοτακικούς, Καραμανλικούς, Σαμαρικούς και αυτά τα γνωστά που για χρόνια «κυκλοφορούν» χωρίς καμία πλέον ουσιαστική αρνητική επιρροή, απ’ ότι αποδεικνύεται.

Αυτό που αναγνωρίζεται σήμερα στον αρχηγό της κεντροδεξιάς παράταξης Κυριάκο Μητσοτάκη, από έμπειρους «γαλάζιους» παράγοντες, είναι ότι η «επιχείρηση συσπείρωση» ακόμα και για τα θέματα του Καμμένου, πιάνει «τόπο». Ακόμα και λίγοι βουλευτές ή κορυφαία στελέχη που κρατούσαν έστω και μία επιφύλαξη για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τώρα πλέον εμφανίζονται όλοι ενωμένοι ως μία «γροθιά», με ξεκάθαρο στόχο να μην αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω και κυρίως να στείλουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πλέον δε θα ανεχτούν να φεύγει η μπάλα στην εξέδρα, όπως συνηθίζεται.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη ενός «σίριαλ» που δυστυχώς έχει ως πρωταγωνιστή έναν αμήχανο Έλληνα πρωθυπουργό που αναγκάζεται καθημερινά να καλύπτει έναν υπουργό του μόνο και μόνο για την καρέκλα και εις βάρος των υπόλοιπων Ελλήνων.