Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να αφήσει πίσω της τη σκανδαλολογία, τα βλήματα και τους μεσάζοντες, καθώς το επόμενο διάστημα είναι καθοριστικό για την ελληνική οικονομία.   

Έχοντας μάλιστα τα χθεσινά καλά αποτελέσματα από την ανταλλαγή ομολόγων και τις σαφείς ενδείξεις από τους εκπροσώπους των θεσμών ότι η τρίτη αξιολόγηση πάει για κλείσιμο μέχρι μέσα του Ιανουαρίου του 2018, το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να ρίξει αλλού το βάρος του και να μην ακολουθήσει την ατζέντα που προσπαθούν να φτιάξουν η ΝΔ και η ΔΗΣΥ.  

Άλλωστε, λένε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, οι θετικές ειδήσεις είναι αυτές που ενοχλούν την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία βλέπει το ενδεχόμενο των εκλογών να απομακρύνεται και την κοινωνία να ανταποκρίνεται θετικά στις κινήσεις της κυβέρνησης.  

«Οι θετικές συνέπιες από την κατανομή του μερίσματος, η επιτυχής έξοδος στις αγορές αλλά και το κλείσιμο της αξιολόγησης παράλληλα με κινήσεις που θα έχουν επενδυτικό χαρακτήρα αλλάζουν σιγά-σιγά το κλίμα» έλεγε στέλεχος της κυβέρνησης. «Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε, λοιπόν, τα όσα λέει η ΝΔ.

Η κοινωνία πλέον καταλαβαίνει ποιος έχει το πρόβλημα και ποιος προσπαθεί να κρατήσει τη χώρα πίσω -για μικροκομματικούς λόγους- σε αυτή την κρίσιμη στιγμή».   Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «Financial Times» φιλοξένησαν δήλωση στελέχους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης το οποίο σχετικά με το θέμα των ομόλογων είπε ότι η όλη διαδικασία «πήγε εξαιρετικά καλά... Η αποδοχή ξεπέρασε το 80%», συμπληρώνοντας ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.