Θορυβημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από το θέμα των πλειστηριασμών καθώς, όπως ισχυρίζονται κυβερνητικά στελέχη, μια μερίδα του Tύπου επενδύει αντιπολιτευτικά επάνω στο θέμα, σπέρνοντας τον πανικό στους πολίτες, ενώ παράλληλα κάποιες τράπεζες δεν τηρούν κατά γράμμα τη προφορική συμφωνία που έχουν κάνει με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα αυτό.  

Χθες πάντως, σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να εξετάσει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, καθώς στο Μαξίμου υπάρχει η άποψη ότι από τη ΝΔ επιχειρούν να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά τα χθεσινά επεισόδια στο Ειρηνοδικείο.  

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Σταύρος Κοντονής ενημέρωσαν τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις, ενώ στελέχη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση  ζήτησαν να υπάρξει η απαιτούμενη ενημέρωση στους πολίτες για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να κατοχυρωθούν, ώστε να μην κινδυνεύσουν τα σπίτια τους.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης παρενέβη στη συζήτηση λέγοντας ότι ίσως είναι αναγκαίο από τώρα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να προστατευτεί η λαϊκή κατοικία (για τα ακίνητα κάτω των 300.000 ευρώ) καθώς στο τέλος του 2017 λήγει η προστασία πώλησης σε fund δανείων με υποθήκη πρώτης κατοικίας.  

Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι οι δανειστές, τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή είναι αρνητικοί στο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, γι' αυτό άλλωστε δεν βάζει το θέμα προς συζήτηση και η ΝΔ.  

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στο περιστύλιο της Βουλής έκανε λόγο για τεράστια παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών, συμπληρώνοντας πως «σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, πρέπει να θυμίσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως η πρώτη κατοικία προστατεύεται για τις λαϊκές τάξεις από ένα εξαιρετικά αυστηρό νομικό πλαίσιο. Αυτό το νομικό πλαίσιο προστατεύει την κατοικία όσων υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη και η αξία της πρώτης κατοικίας η οποία προστατεύεται ξεκινά από τα 180.000 ευρώ για έναν άγαμο οφειλέτη και φτάνει μέχρι τα 280.000 ευρώ σε περίπτωση που έχουμε οικογένεια με τρία παιδιά».  

Το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία  δεν απασχόλησε καθόλου τη συνεδρίαση, καθώς νωρίτερα είχε υπάρξει η απόφαση για εμπάργκο όπλων προς αυτές τις περιοχές από το ευρωκοινοβούλιο.