Μέτωπα και ισχυρούς εσωκομματικούς τριγμούς καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τα προβλήματα που δημιούργησε η ίδια, όσο βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες των πλειστηριασμών και του σκανδάλου της Σαουδικής Αραβίας, δύο θέματα που απειλούν ακόμη και να συνθλίψουν την κυβέρνησή του, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι οι υποθέσεις αυτές ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Από τη μία οι συνεχείς αντιφάσεις του Πάνου Καμμένου και τα σημαντικά στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, με τους χειρισμούς που καταγγέλλονται να αφορούν τώρα και την κυβέρνηση, καθώς η υπόθεση αυτή αγγίζει πλέον και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Από την άλλη η επανεκκίνηση των πλειστηριασμών έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αλλά και έντονους εσωκομματικούς τριγμούς. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και το ότι χθες, άρον άρον, κλήθηκαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί η πολιτική διαχείριση στο θέμα των πλειστηριασμών.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το «μασάζ» της κυβέρνησης δεν έπιασε τόπο, καθώς αναμένεται να απαντήσει οργανωμένα η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που ετοιμάζει η ομάδα των «53».