Η Νέα Δημοκρατία κινείται προς το 11ο συνέδριό της σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει απόλυτη ανάγκη τη νηφάλια, υπεύθυνη και σύγχρονη κεντροδεξιά. O Κωνσταντίνος Καραμανλής έχτισε ένα κόμμα με σαφή ιδεολογία, σταθερό προσανατολισμό, υψηλό αίσθημα ευθύνης και δημοκρατική οργάνωση. Πυξίδα στην πορεία μας αποτελούν μέχρι σήμερα οι αρχές του: το εθνικό συμφέρον τίθεται πάνω από το προσωπικό και το πολιτικό.

Όχι μεγάλα λόγια. Ποτέ λαϊκισμός. Πίστη στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Μέτρο της πολιτικής είναι ο ορθός λόγος, το καλό των πολιτών και ο ρεαλισμός. Χάρη σε αυτήν την ιδεολογική ταυτότητα, η παράταξή μας δικαιούται να περηφανεύεται για την εθνική της προσφορά, αφού όλες οι μεγάλες επιλογές στρατηγικής σημασίας, από τη θεμελίωση της δημοκρατίας και την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, φέρουν τη σφραγίδα της. Ασφαλώς έγιναν και λάθη, αλλά -όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης- ως κόμμα έχουμε διδαχθεί και από αυτά.

Στην υπερήφανη διαδρομή της, ποτέ η ΝΔ δεν περιορίστηκε στα όρια της δεξιάς. Βέβαια, πάντα αφομοίωνε μέσα της και σεβόταν τους γνήσιους εκφραστές αυτής της τάσης - όπως και τους εκφραστές της αμιγώς φιλελεύθερης τάσης. Αλλά τον τόνο, στις καλύτερες περιόδους μας ιστορικά και σήμερα, τον δίνουν πρόσωπα και πολιτικές που υπερβαίνουν τα στενά όρια. Έτσι μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών -και στα αριστερά και στα δεξιά μας- στις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές. Σήμερα, η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κεντροδεξιά του αριστοτελικού μέτρου και της λογικής.

Μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη στα οικονομικά θέματα αλλά και στα κοινωνικά. Μια κεντροδεξιά υπερήφανη για τις αξίες του τόπου. Ικανή να πει τα μεγάλα «ΝΑΙ» και τα μεγάλα «ΟΧΙ», όποτε το απαιτεί το εθνικό συμφέρον.

Αυτή η κεντροδεξιά είναι η Νέα Δημοκρατία. Ως γνήσιοι εκφραστές του ορθολογικού και ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, πιστεύουμε ότι ο πολίτης έχει δικαίωμα να κρατήσει τα περισσότερα από όσα δημιουργεί. Γι' αυτό στηρίζουμε τη σταθερή και χαμηλή φορολογία, που τελικά συνεπάγεται επενδύσεις, ανάπτυξη, περισσότερες δουλειές. Πιστεύουμε ότι το κράτος πρέπει να εγγυάται τον υγιή ανταγωνισμό. Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος, που να διανέμει με προσοχή, ευαισθησία και δικαιοσύνη τους πόρους του, με προτεραιότητα στον πολίτη.

Αφήνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ τις λογικές τού χθες. Εμείς, ως αληθινά φιλολαϊκό, πατριωτικό και φιλελεύθερο κόμμα, είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο.

Στο συνέδριό μας θέτουμε τις στέρεες βάσεις για τη νέα εποχή, εξειδικεύουμε και επικαιροποιούμε το πρόγραμμά μας. Γιατί για να βγει η Ελλάδα από την εθνική κρίση χρειάζεται μια ισχυρή και αξιόπιστη κεντροδεξιά.