Μετωπική κατά της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση, με αιχμή του δόρατος τον καταιγισμό των νέων αποκαλύψεων για τις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που διαπραγματευόταν το υπουργείο Άμυνας με τον Βασίλειο Παπαδόπουλο κατά παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων. Η συνεχιζόμενη στοχοποίηση της συζύγου του προέδρου της ΝΔ Μαρέβας Γκραμπόφσκι ερμηνεύεται από την Πειραιώς ως μία κίνηση αντιπερισπασμού του Μαξίμου από το σκάνδαλο συγκάλυψης της υπόθεσης της πώλησης 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία μέσω μεσάζοντα και τις σκοτεινές διαδικασίες που αποκαλύπτονται.

Η υπόθεση αυτή επιφέρει καίριο πλήγμα στο λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο εξελέγη πρώτη δύναμη, όπως επισημαίνουν κομματικές πηγές. «Γι' αυτό θα επιμείνουμε μέχρι τέλους» προειδοποίησε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στις επιθέσεις που δέχεται η σύζυγος του από μία κυβερνητική συγχορδία. «Ο κ. Τσίπρας, βλέποντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να του γυρίζει την πλάτη, προσπαθεί να αποπροσανατολίζει διαρκώς τη συζήτηση μέσα από επιθέσεις λάσπης» δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». «Και μάλιστα με πρακτικές που ποτέ κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν διανοήθηκε να χρησιμοποιήσει, όπως η συστηματική στοχοποίηση της συζύγου μου» τόνισε. «Κάτι που εκτός από χυδαίο είναι και άνανδρο».  

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αθλιότητες». «Είναι πια προφανές σε όλους ότι διαπλέκεται και διαφθείρεται πιο γρήγορα από τη σκιά της» τόνισε.

«Μετά την απόλυτη κάλυψη που παρείχε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Άμυνας, είναι πια ένα σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου». Η Πειραιώς προειδοποιεί ότι όσο κι αν προσπαθεί το Μαξίμου να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση με το ανύπαρκτο θέμα του «πόθεν έσχες» του κ. Μητσοτάκη για το οποίο, όπως επισημαίνει, έχει αποφανθεί τελεσίδικα η Βουλή, το τεράστιο σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου θα διερευνηθεί σε βάθος είτε από αυτήν είτε από την επόμενη Βουλή. Αφήνει σταθερά ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της Εξεταστικής. Η ΝΔ θέτει στο ίδιο κάδρο των ευθυνών τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

«Η τετραήμερη σιωπή του κ. Τσίπρα για τις αποκαλύψεις της ΝΔ ότι τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στη Βουλή δεν είναι γνήσια απλά επιβεβαιώνουν την ενοχή του» ανέφερε το Γραφείο Τύπου του κόμματος. 

«Όπως και η αφωνία του κ. Τσίπρα για τη νέα απίστευτη αποκάλυψη ότι ο κ. Καμμένος διαπραγματευόταν με τον περιβόητο Παπαδόπουλο -τον οποίο κατά τα άλλα "δεν γνώριζαν"-  την πώληση 25 διαφορετικών οπλικών συστημάτων συνολικής αξίας 700 εκατ. ευρώ». Απαντώντας στον υπουργό Άμυνας, η ΝΔ τον κατηγόρησε ότι φαντασιώνεται συμμορίες που τον πολεμούν, προφανώς γιατί κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

«Η μόνη συμμορία που υπάρχει είναι αυτή που απεργαζόταν στο σκοτάδι την πώληση αμυντικού υλικού και το μόνο που μένει να απαντηθεί είναι αν αρχηγός της ήταν ο υπουργός Αμύνης» τόνισε.  

Ο Καραμανλής  

Δεν είναι τυχαίο ότι, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλιμακώνει την αντιπαράθεσή του για την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού μέσω μεσάζοντα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έδωσε ηχηρό «παρών» στο 7ο προσυνέδριο του κόμματος που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Αν και επρόκειτο για στενά κομματική διαδικασία και οι πρώην πρωθυπουργοί δεν είθισται να παρευρίσκονται, ήταν ένας τρόπος για να στείλει το δικό του μήνυμα ότι η ΝΔ ενωμένη δίνει τη μάχη κατά του κυβερνητικού διδύμου Τσίπρα - Καμμένου, το οποίο πολλές φορές χρησιμοποίησε τον καραμανλισμό με στόχο να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση.  

Η Ντόρα  

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε και μήνυμα ρήξης με πολλαπλούς αποδέκτες, προφανώς ενόψει και του συνεδρίου θέσεων και αρχών της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. «Καταλαβαίνω απόλυτα την καχυποψία της κοινωνίας» δήλωσε αναφορικά με την οικογενειοκρατία.

«Δεν μπορεί να δίνεται η εντύπωση ότι η διακυβέρνηση του τόπου είναι οικογενειακή υπόθεση» συνέχισε. «Αυτό το στερεότυπο πρέπει να σπάσει. Γι' αυτό και έχω πάρει την απόφαση ότι στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ κανένα μέλος της οικογένειάς μου δεν θα είναι στο υπουργικό συμβούλιο, ούτε σε άλλο πολιτειακό αξίωμα».  Αναγνώρισε ότι «είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της», όπως είπε. «Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει» τόνισε.  

«Οι αποφάσεις του προέδρου είναι σεβαστές» ήταν το σχόλιο συνεργατών της. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι το είχε αφήσει και η ίδια να εννοηθεί. Σε πρόσφατες συνεντεύξεις της είχε πει ότι δεν την ενδιαφέρουν τα αξιώματα και ότι της αρέσει να είναι μάχιμη βουλευτής. Αρκετοί θεωρούν ότι υπήρξε σχετική συζήτηση μεταξύ των δύο αδελφών.