Το ενδεχόμενο να έφτασε πολεμικό υλικό της Ελλάδος στα χέρια τρομοκρατών, θέμα που αποκάλυψε η «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σε δήλωση-παρέμβασή της για το σκάνδαλο της Σαουδικής Αραβίας.

Η κ. Σπυράκη κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις καταγγέλλοντας την στάση σιωπής που ακολουθεί μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός καλύπτοντας τον Πάνο Καμμένο.  

Παράλληλα η ΝΔ ζητάει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό αναφορικά με τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα «ψευδοέγγραφα» που προσκόμισε στη βουλή ο υπουργός Άμυνας. Η Μαρία Σπυράκη τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εδώ και 5 μέρες, ο κ. Τσίπρας παραμένει σιωπηλός μπροστά στις αποκαλύψεις ότι ο κ. Καμμένος κατέθεσε στη Βουλή μη γνήσια έγγραφα για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται. Από χθες προκύπτει, ως ενδεχόμενο, πολεμικό υλικό της Ελλάδος να έχει φτάσει παρανόμως στη Συρία και ίσως στα χέρια τρομοκρατών. Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις».  

Ήθελαν να πουλήσουν 200.000 βλήματα στον ΙSIS

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθερίας του Τύπου», τα 200.000 βλήματα, από τα 300 που υπήρχαν στη συμφωνία με τους Σαουδάραβες, είχαν τελικό αποδέκτη την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση ISIS! Η προώθηση του «εμπορεύματος» -για το οποίο έδειχνε αμείωτο ενδιαφέρον ο Βασίλης Παπαδόπουλος- θα γινόταν από τρίτους ενδιάμεσους μεσολαβητές, που διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με τους φανατικούς ισλαμιστές.

Η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία θα ήταν το προκάλυμμα προστασίας για την προώθηση των βλημάτων σε μια οργάνωση την οποία η διεθνής κοινότητα σε αυτήν τη φάση επιχειρεί να εξουδετερώσει. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στις 29 Αυγούστου γίνεται η συνάντηση εκπροσώπων του υπουργείου Αμυνας με την αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας.

Οι Σαουδάραβες έκπληκτοι ακούν από την ελληνική πλευρά ότι έχει ήδη υπογραφεί η διακρατική συμφωνία για την πώληση 300.000 βλημάτων από τον Ιούνιο του 2017. Πρόκειται για τη συμφωνία που υπογράφτηκε στο αεροδρόμιο της Μίκρας με τη συμμετοχή του υποτιθέμενου εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας Βασίλη Παπαδόπουλου. Με τη σειρά της, η ελληνική αντιπροσωπεία πληροφορείται, από την άλλη πλευρά, ότι έχει εξουσιοδότηση να πληρώσει την αγορά 100.000 βλημάτων.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Παπαδόπουλος καλεί τηλεφωνικά τον ταξίαρχο Παπαδάκη και τον πιέζει για ενημέρωση, ενώ μία ημέρα μετά γίνεται το επεισόδιο εις βάρος του τελευταίου στο γραφείο του Π. Καμμένου. Η διαφορά αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον πέραν του Ατλαντικού στον αμερικανικό παράγοντα.

Το πρόβλημα δεν ήταν η πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία -άλλωστε, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη εκτός ΗΠΑ, στο Ριάντ, συμφώνησε για την προώθηση πολεμικού υλικού-, αλλά το πράγμα ήταν εντελώς διαφορετικό, όταν έφτασε σε αυτούς η πληροφορία ότι άνοιγε δίαυλος πώλησης βλημάτων προς τον ISIS.