Παρά το γεγονός ότι η υπουργός Εργασίας θεωρείται το «φρέσκο» πρόσωπο της κυβέρνησης, μέσα στον Νοέμβριο, που κυριαρχούσε ένα ζήτημα της αρμοδιότητάς της όπως είναι αυτό του κοινωνικού μερίσματος, έδωσε μόλις 4 συνεντεύξεις, σε αντίθεση με την πολιτική της υφιστάμενη, Θεανώ Φωτίου που εμφανίστηκε 17 φορές.

Ηλεκτρισμένο κλίμα μαθαίνουμε ότι υπάρχει στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των βασικών πολιτικών παραγόντων του. Αφορμή έχει σταθεί η υπερέκθεση στα μέσα ενημέρωσης της αναπληρώτριας υπουργού Θεανούς Φωτίου, έναντι της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία είτε δεν προωθείται από το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, είτε η ίδια δείχνει απρόθυμη να βγει και να στηρίξει το κυβερνητικό έργο.

Σε μία περίοδο που η διανομή του κοινωνικού μερίσματος αποτελεί την προμετωπίδα της κυβερνητικής επικοινωνίας, με τον πρωθυπουργό να το αναφέρει σε κάθε δημόσια παρέμβασή του, προκειμένου να τονιστεί η ευαίσθητη πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, η αρμόδια υπουργός κ. Αχτσιόγλου απουσιάζει από το «κάδρο».

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, σε κατιδίαν συζητήσεις τους δεν κρύβουν την ενόχλησή τους από το γεγονός αυτό, τονίζοντας ότι «θα έπρεπε να είναι καθημερινά στα μέσα ενημέρωσης για να δίνει και την γραμμή σε εμάς προκειμένου να αναδειχτεί με την καλύτερο τρόπο η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία».

Σύμφωνα με πληροφορίες την εξέλιξη αυτή παρακολουθεί με ενδιαφέρον και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, η οποία αντίθετα με ό,τι συμβαίνει από την πλευρά της κ. Αχτισόγλου, «μπαίνει στην φωτιά ακόμα και των αντιπολιτευτικών μέσων για να αναδείξει την ευαίσθητη πλευρά της κυβέρνησης και των κοινωνικών της πρωτοβουλιών της», όπως σχολιάζουν υποστηρικτές της στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό είναι ότι ενώ το Νοέμβριο η υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε 4 φορές σε μέσα ενημέρωσης (Alpha τηλεόραση, εφημερίδα Έθνος και δύο φορές στον Real fm), η κ. Φωτίου βγήκε σε 17 ΜΜΕ (Πρώτο Πρόγραμμα, τρεις φορές στο Κόκκινο, Epsilon tv, δύο φορές στο Πρακτορείο 104,9 fm, ΑΝΤ-1, 247 fm, Alpha 989, Blue Sky, Real Fm, Documento, δύο φορές στην ΕΡΤ, ΣΚΑΙ, Έθνος της Κυρακής). «Η σύγκριση είναι απογοητευτική για την κ. Αχτσιόγλου» αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απουσία της κ. Αχτσιόγλου από την πρώτη γραμμή μάχης της κυβέρνησης στην αρένα των ΜΜΕ, δείχνει ότι το κεντρικό κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο έχει αποφασίσει να χωρίσει σε δύο ταχύτητες τους υπουργούς, κρατώντας στα μετόπισθεν τα λεγόμενα καλά «χαρτιά», διατηρώντας τους στο απυρόβλητο, «φορτώνοντας» σε άλλους την δύσκολη δουλειά της επικοινωνίας του κυβερνητικού έργου στους πολίτες και της αντιπαράθεσης με τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Ωστόσο, στους διαδρόμους της Βουλής, από κυβερνητικές πηγές ψιθυρίζεται ότι η επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να «αποτραβήξει» την υπουργό Εργασίας από τα ΜΜΕ για το θέμα του κοινωνικού μερίσματος και να προωθήσει στο ζήτημα αυτό την Θεανώ Φωτίου οφείλεται στο γεγονός ότι η κ. Αχτσιόγλου δεν γνωρίζει καλά το ζήτημα, «όπως τα ζητήματα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές», οπότε θα μπορούσε να υποπέσει σε κάποια... γκάφα.