Η υπόθεση «πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία» έχει γεννήσει ένα πλήθος πολιτικών και ηθικών ερωτημάτων που υπερβαίνουν κατά πολύ τη σκανδαλολογία και τις δημιουργία εντυπώσεων στη Βουλή.

Ακούστε τη συνέντευξη του Βασίλη Παπαδόπουλου στον Γιώργο Τράγκα και τα Παραπολιτικά 90,1 FM:

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος στον Γιώργο Τράγκα και παραδέχτηκε την άμεση σχέση που είχε με τον κ. Πάνο Καμμένο και με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μια ιδιόμορφη σχέση, που όσοι γνωρίζουν από τον ευαίσθητο τομέα των εξοπλισμών, την παρομοιάζουν με εικόνα που παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες. Εποχές που τα «χαρτιά» τα έβρισκε κάποιος μόνο εάν είχε την κατάλληλη σχέση.

«Όταν πήγα στο υπουργείο δεν είχαν στο μυαλό τους καν άποψη να εκποιήσουν προς όφελος των ταμείων τους πυρομαχικά που έληγαν» λέει μεταξύ άλλων ο Βασίλης Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 FM, αναφορικά με την υπόθεση πώλησης εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Με τα λεγόμενά του ο Βασίλης Παπαδόπουλος επιβεβαιώνει ουσιαστικά τα λεγόμενα του βουλευτή της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος με έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή υποστήριξε ότι κατ' ουσίαν ο Πάνος Καμμένος δούλευε μόνο με τον Β. Παπαδόπουλο. 

Ο κ. Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Εν Αθήναις» με τον Γιώργο Τράγκα αναφέρει ότι προσέγγισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να αναλάβει -όπως λέει- την εκποίηση μη επιχειρησιακών πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία αλλά και σε άλλες χώρες.

«Όταν πλησίασα στο υπουργείο δεν είχαν στο μυαλό τους καν άποψη να εκποιήσουν, προς όφελος των ταμείων τους, υλικά τα οποία δεν χρειάζονται. Εγώ έκανα μεγάλες προσπάθειες να μπορέσω σε διάφορες χώρες να τα πουλήσω για αυτό φαίνεται και το θέμα της Ιορδανίας, του Κατάρ και σε άλλες έχω κάνει δυστυχώς όμως ο Ιορδανικός στρατός, όλη η Ιορδανία είναι 3,5 εκ. κόσμος, είναι πολύ μικρός ενδιαφερθήκανε να πάρουν 5.000. Η θέση του υπουργείου ήταν «’’σας παρακαλούμε να φύγουν όλα”», πρόσθεσε και σημείωσε: «Όταν πήγα, αυτό που πονούσε πραγματικά ήταν τα τεράστια αποθέματα τα οποία δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν».

Ο κ. Παπαδόπουλος -παραδεχόμενος εμμέσως- ότι υπήρξε μεσάζοντας στην πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και υπογραμμίζει: «Το ελληνικό στράτευμα αγοράζει τα πάντα μέσω μεσαζόντων, να ξέρετε. Τυρόπιτες, παπούτσια, υφάσματα, τα πάντα, λάδια, γράσα. Αυτοί δεν είναι μεσάζοντες;» λέει χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο και αναφορικά με τη γνωριμία του με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο λέει: «Μα είναι δυνατόν εγώ να μην έχω πάει στο υπουργείο; Είναι δυνατόν να μην έχω καθίσει και να μην τον έχω παρακαλέσει κάποιες εργασίες να γίνονται σε χρόνους που ο πελάτης μπορεί να ανεχτεί; Εσείς τι νομίζετε; Εδώ υπήρχε και υπάρχει άρνηση για τα πάντα». 

Επίσης, ο Βασίλης Παπαδόπουλος αναφέρει ότι ως αποτέλεσμα της μη πώλησης του εξοπλισμού «χάθηκαν 700 εκατομμύρια ευρώ». 

Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την υπόθεση ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «ας αποδείξουν ό,τι θέλουν και ο καθένας να επωμιστεί τις ευθύνες του». Τόνισε δε ότι αν ο ίδιος έχει ευθύνες θα τις επωμισθεί καθώς όπως συμπλήρωσε: «δεν υπαναχωρώ σε κάτι».

Για την δικαστική πορεία της υπόθεσης ο Βασίλης Παπαδόπουλος δηλώνει: «Ας αφήσουμε το κράτος να κάνει τη δουλειά του κι αν εγώ φταίω σε κάτι, θα πληρώσω».

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τις συνθήκες πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.