Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είναι εμφανής η αισιοδοξία που επικρατεί λόγω της δημοσκοπικής ανόδου αλλά και της αυξανόμενης συσπείρωσης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ωστόσο «πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει το θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων ανά την Ελλάδα, τόσο στην ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας όσο και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Δεν είναι λίγες οι εσωτερικές προστριβές αλλά και ο «αγώνας δρόμου» που κάνουν παλαιότεροι αλλά και νέοι υποψήφιοι προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Αυτό που τονίζουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι η αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να «κόψει» τους γόνους και τους αυτοαποκαλούμενους πολιτευτές (βλ. υιό Τραγάκη), είναι χαρακτηριστική της πρόθεσής του να φέρει την περιβόητη ανανέωση και στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα προκύψει μετά τις εκλογές.  

Ιδιαίτερο πρόβλημα για την ηγεσία της Πειραιώς αποτελούν η Β’ Αθήνας και η Περιφέρεια Αττικής, όπου υπάρχει συνωστισμός υποψηφίων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις και εντάσεις.  

Η «γραμμή» της Πειραιώς, με ρητή εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να τηρηθούν ίσες αποστάσεις από όλους τους υποψηφίους, ανεξαρτήτως εκλογικής περιφέρειας ή και εσωκομματικών «τάσεων».  

Στη Β΄ Αθήνας, όπως πρώτοι είχαμε γράψει ως parapolitika.gr, εκτός από τους παραδοσιακά «ισχυρούς» βουλευτές, υπάρχουν οι πρωτοεμφανιζόμενοι στο πολιτικό προσκήνιο μέσω του Μητρώου Στελεχών και αυτοί που θα μεταπηδήσουν από τον κομματικό μηχανισμό στη «μάχη» του σταυρού. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των υποψηφίων στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας δικαιολογείται από το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία ως πρώτο κόμμα θα εκλέξει τους περισσότερους βουλευτές.  

Στην Περιφέρεια Αττικής, αν και δεν υπήρχε ιδιαίτερο θέμα, πλέον έχει προκύψει, καθώς είναι αρκετοί οι νεότεροι που επιθυμούν συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, έχοντας μάλιστα προσδοκία για ικανοποιητική εμφάνιση από πλευράς τους. Αυτό, αναμφίβολα, δημιουργεί και μία ανησυχία στους παλαιότερους βουλευτές, οι οποίοι νιώθουν να χάνουν την «κυριαρχία» τους χωρίς όμως να τους δημιουργούν προβλήματα αλλά αντίθετα δείχνουν και πρόθυμοι να τους στηρίζουν στο νέο τους εγχείρημα, όπως σχολιάζουν οι ίδιοι.  

Σε αρκετές περιοχές της περιφέρειας εμφανίζονται όσοι έχουν προκύψει από το Μητρώο Στελεχών, με το περιβάλλον Μητσοτάκη να προσπαθεί να καθησυχάσει τους εν ενεργεία βουλευτές των περιοχών αυτών.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι έχουν δοθεί «χρίσματα» ή «δαχτυλίδια» και τονίζουν ότι η διαδικασία αξιολόγησης των ενδιαφερομένων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και δεν έχει περάσει στην τελική της φάση.