Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη για τους αλληλέγγυους των τρομοκρατών Μαζιώτη και Ρούπα, που χθες διέκοψαν την ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αντιεξουσιαστές διάβασαν ένα κείμενο υποστήριξης των Ρούπα και Μαζιώτη, ενώ ορισμένοι από τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Δραγασάκη αντέδρασαν έντονα.  

Οι... εισβολείς ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους και πέταξαν και φέιγ βολάν, πριν τελικά αποχωρήσουν. «Δεν πειράζει», σχολίασε ο Γιάννης Δραγασάκης, «δικά μας παιδιά είναι και αυτά». «Να σας συγχαρώ για την ψυχραιμία σας. Αν μας έλεγαν ότι θέλουμε να έρθουμε στην εκδήλωσή σας να διατυπώσουμε τα αιτήματά μας είμαι βέβαιος ότι εμείς θα τους δεχόμασταν να συζητήσουμε.

Πολύ περισσότερο που αναφέρονται σε ένα νομοσχέδιο το οποίο ήταν και είναι αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης. Και το μόνο που ήθελα να πω σε αυτά τα παιδιά είναι ότι βεβαίως πρέπει να αναγνωρίσουν ότι τούτη εδώ η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολλά για τον τομέα του σωφρονιστικού συστήματος.

Ό,τι θετικό βήμα γίνεται πρέπει να στηρίζεται. Ελπίζω να έμεινε κάποια από αυτα τα παιδιά εδώ μέσα και να ακούσει. Δεν πειράζει, δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε. Κάποιοι».