Κυβερνητικός αξιωματούχος διαψεύδει πως σημειώθηκε διπλωματικό επεισόδιο στη Θράκη ανάμεσα στον Γιάννη Αμανατίδη και τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Κανένα διπλωματικό επεισόδιο δεν υφίσταται στη Θράκη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος» ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε στο σχολείο που επισκέφθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή.

Κατά την είσοδό του στο προαύλιο, ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε μικρόφωνο για να μιλήσει προς τους μαθητές και το προσωπικό. Ωστόσο, τότε επενέβη ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης που τον σταμάτησε, λέγοντας χαρακτηριστικά «άλλα έχουμε συμφωνήσει κύρις Πρόεδρε», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Τούρκου προέδρου.

Τα απρόοπτα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στη συνέχεια ο Ταγίπ Ερντογάν, κατέβηκε σε αίθουσα του σχολείου και είχε τετ-α-τετ με μία μαθήτρια. Όταν ο ίδιος της ανέφερε ότι ζήτησε μικρόφωνο για να μιλήσει στους μαθητές, αλλά δεν του το έδωσαν, εκείνη έβαλε τα κλάματα.

Παρ' όλα αυτά, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν εμποδίστηκε και μίλησε κατ' ιδίαν με άλλους μαθητές.