Με ιδιαίτερα δεικτικό τρόπο σχολίασε ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης τα όσα ανέφερε πρόσφατα στη Βουλή ο Π. Κουρουμπλής για το εύρος της θαλάσσιας ρύπανσης του Σαρωνικού για το οποίο φυσικά ευθύνονται οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και όχι ο ίδιος που καθόταν με σταυρωμένα χέρια όταν βούλιαξε το «Αγ. Ζώνη ΙΙ».

«Αν πραγματικά υπήρχε φιλότιμο και ίχνος σοβαρότητας» αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ «ο κ. Κουρουμπλής θα είχε ήδη παραιτηθεί και δεν θα προσπαθούσε να μετατρέψει το «Μαύρο-Άσπρο», αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν άνθρωπο, ο οποίος στερείται πολιτικής ευθιξίας. Το γεγονός ότι νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί, μαρτυρά το μέγεθος της ευθύνης του για την κωμικό τραγική διαχείριση του ιδίου και των συνεργατών του, σχετικά με το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός τις πρώτες κρίσιμες ώρες του ναυαγίου αντί να βρίσκεται στο γραφείο του και να συντονίζει την κατάσταση, ήταν στη Θεσσαλονίκη για να χειροκροτήσει τον Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.