Μετά το διήμερο του Ταγίπ Ερντογάν, η κυβέρνηση επανέρχεται και πάλι στη σκληρή καθημερινότητα των πλειστηριασμών, αλλά και των επιμέρους ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Οι εικόνες των ΜΑΤ απέναντι στους αλληλέγγυους στο Ειρηνοδικείο προβληματίζουν ιδιαίτερα την κυβέρνηση, καθώς εκτιμάται ότι προκαλείται πλήγμα στο λαϊκό προφίλ της κυβέρνησης. Παράλληλα, εντείνονται οι πιέσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν στη νομοθέτηση για την προστασία της α' κατοικίας.

Από την άλλη, το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν κινδυνεύουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά και το 70% των ιδιοκτητών που διαθέτουν πρώτη κατοικία. Στα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες την κυβέρνηση βρίσκεται και η πώληση των λιγνιτικών μονάδων, καθώς οι τοπικές κοινωνίες στη δυτική Μακεδονία εμφανίζονται προβληματισμένες, πιέζοντας και τους βουλευτές της περιοχής να αντιδράσουν.

Ακόμα, ανησυχία προκαλεί και η ανοιχτή συζήτηση για τον ΦΠΑ στα νησιά, σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών από τις αρχές του χρόνου. Οι εκπρόσωποι των «θεσμών» εμφανίζονται να μην επιθυμούν τη διατήρηση αυτού του προνομίου, γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα, καθώς οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος επιμένουν στο να βρεθεί κάποια λύση. Παράλληλα, η αποσυρθείσα διάταξη σχετικά με τις απεργίες αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων, ειδικά μετά από τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του ΠΑΜΕ και της ΛΑΕ.  

Εντωμεταξύ από χθες άνοιξε και πάλι το μέτωπο με τη δικαιοσύνη, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της  Επικρατείας Νίκο Σακελλαρίου να καταγγέλλει παρεμβάσεις, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επανέφερε  το θέμα των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των δικαστών. Στο εσωκομματικό πεδίο, οι «53+» συνεδρίασαν το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποφασίσουν τη διαχείριση του θέματος των πλειστηριασμών.