Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την αποκάλυψη των Παραπολιτικών πως πωλήθηκαν όπλα από την εταιρεία του Βασίλη Παπαδόπουλου, τα οποία κατέληξαν στα χέρια τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, έκανε λόγο για «αδιανόητα πράγματα», προσθέντονας όμως με αιχμές για την κυβέρνηση ότι «όμως, μας φαίνονται τελείως κανονικά και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός». «Ο κ. Παπαδόπουλος εθνικός μεσαζων του υπουργείου Άμυνας, έχει πουλήσει όπλα στον ISIS, στη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση διεθνώς» τόνισε.

Στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, μετά τη βαρύτατη κατηγορία του προέδρου του ΣτΕ πως παρεμβαίνει ωμά στη Δικαιοσύνη. «Βλέπουμε θεσμική επίθεση στην ίδια τη Δικαιοσύνη, στην αρχή διάκρισης των εξουσιών, και τα θεωρούμε φυσιολογικά. Είναι μία διαρκής φθορά πολιτεύματος» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «η οικονομία κανει κύκλους, αλλά, αν εξασθενήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί, τότε το μέλλον της χώρας προμηνύεται εξαιρετικά δυσοίωνο».

Επικριτικός ήταν απέναντι και στον Αλέξη Τσίπρα, για τη στάση του πρωθυπουργού απέναντι στη νέα γενιά. «Καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν η νέα γενιά δεν πιστέψει ότι έχει μέλλον. Η σημερινή κυβέρνηση διέψευσε πρωτίστως τις προσδοκίες των νέων. Ήρθε ένας νέος πρωθυπουργός, ένας νέος άνθρωπος, και παρόλο που πολλοί τον πίστεψαν ότι θα άλλαζε τα πράγματα, αυτός παρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες συστήματος που θα άλλαζε» ήταν τα λόγια του αρχηγού της ΝΔ για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Πιστεύω σε μία ΟΝΝΕΔ τολμηρή»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στην ΟΝΝΕΔ για το μέλλον της νέας γενιάς.

«Πιστεύω σε μία ΟΝΝΕΔ τολμηρή. Στο χέρι σας είναι να αντιληφθείτε ότι η πολιτική πάνω απο όλα ειναι συμμετοχή, αλλιώς κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν για λογαριασμό σας. Η πολιτική πρέπει να διαμορφώνεται από αυτούς που δημιουργούν και παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, όχι υπεράνθρωπες προσπάθειες για τα αυτονόητα. Οι ιστορίες που συναντήσατε ήταν ιστορίες καθημερινών ηρώων».

Πρόσθεσε ότι «η δίκη σας ευθύνη είναι η διατήρηση των αρμών της δημοκρατίας και η ίδια η πολιτική συμμετοχή είναι η καλυτερη απόδειξη ότι θέλετε να πάρετε τις τύχες στα χέρια σας».

«Αλλάζει η ΝΔ, όπως αλλάζει και η ΟΝΝΕΔ. Τα κόμματα ειναι ζωντανοί οργανισμοί, αλλάζει η κοινωνία. Έπρεπε να αλλάζουν και οι κομματικοί οργανισμοί» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πολιτική θέλει δύσκολες αποφάσεις, όμως η κεντρική μας κατεύθυνση είναι αδιαπραγμάτευτη: πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και σε ένα κράτος που θα αναδιανέμει. Πιστεύουμε στην έννοια της αλληλεγγύης. Δεν ειμαστε άτομα και αριθμοί, ειμαστε κοινωνία» τόνισε προσθέτοντας πως «Η ΝΔ ειναι ενα λαϊκό κομμα, δεν εχει ταξικό πρόσημο, πιστεύει σε κοινωνική κινητικότητα και καλύτερος μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας ειναι η παιδεία». 

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κώστα Δέρβου: