Σκληραίνει η πολιτική κόντρα με αιχμή του δόρατος τον φερόμενο ως μεσάζοντα Βασίλειο Παπαδόπουλο, του οποίου σφαίρες εντοπίστηκαν το 2014 στο προπύργιο του ISIS στη Ράκα, στη Συρία, αλλά και τη νέα σύγκρουση του υπουργού Δικαιοσύνης με τη δικαιοσύνη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι ο κύριος υπεύθυνος για όλες αυτές τις παθογένειες, που σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν θα εμφανίζονταν χωρίς τριγμούς, είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Προτάσσει την ανάγκη η χώρα να επιστρέψει σε μια κανονικότητα η οποία έχει ανατραπεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.    

«Ήρθε ένας νέος πρωθυπουργός, ένας νέος άνθρωπος, και πολλοί τον πίστεψαν ότι θα άλλαζε τα πράγματα και αυτός παρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες του συστήματος, το οποίο θα άλλαζε» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ.

«Συμβαίνουν πράγματα αδιανόητα, τα οποία φαίνονται τελείως κανονικά και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός» τόνισε. Και ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τη δραστηριότητα του φερόμενου ως μεσάζοντα. «Ο κ. Παπαδόπουλος, εθνικός μεσάζων του υπουργείου Άμυνας, έχει πουλήσει όπλα στον ISIS, στη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση διεθνώς» τόνισε.  

Η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σε έκτακτη συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα επιβεβαίωσε πλήρως την αποκάλυψη των «Π» του Σαββάτου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εντόπισε πολεμικό εξοπλισμό από το εργοστάσιο του Β.Παπαδόπουλου στη Ράκα το 2014. Έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη επίσημο έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο εμφανιζόμενος σχεδόν ως «τρόφιμος» του υπουργείου Άμυνας Β. Παπαδόπουλος καταγράφηκε από το σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων της Ε.Ε. «Το ερώτημα που θέτουμε είναι εάν η κυβέρνηση, πριν αρχίσει να έχει οποιασδήποτε μορφής σχέση με τον κ. Παπαδόπουλο, ρώτησε σχετικά την αρμόδια Αρχή της Ε.Ε.» τόνισε η κυρία Σπυράκη. «Για εμάς το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει» τόνισε. «Για εμάς το θέμα αυτό δεν πρόκειται να κλείσει έως ότου διαλευκανθεί ως το τέλος».  

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Εφετείο καταδίκασε τον Β. Παπαδόπουλο για λαθρεμπόριο -για άλλες υποθέσεις- και τον ανάγκασε να πληρώσει πρόστιμο άνω των 350.000 ευρώ. «Ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ISIS» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ. «Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Πεντάγωνο, από κάτω βρίσκεται ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος».  

Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να εξηγήσει εάν έλεγξε ή όχι τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου όταν τον υποδεχόταν ως εκπρόσωπο άλλης χώρας, ως μεταφορέα και ως επενδυτή στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Επίσης ζητά από τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσουν εξηγήσεις.  

Αποπομπή Κοντονή  

Η σύγκρουση του Σταύρου Κοντονή με την ηγεσία της δικαιοσύνης δημιουργεί μείζον θεσμικό ζήτημα σύμφωνα με την Πειραιώς, και ζητάει την αποπομπή του Κ. Κοντονή. Ο λόγος είναι ότι η διικαιοσύνη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως εξήγησε η κα Σπυράκη.    

«Βλέπουμε θεσμική επίθεση στην ίδια τη δικαιοσύνη, στην αρχή διάκρισης των εξουσιών και τα θεωρούμε φυσιολογικά» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε μία διαρκή φθορά του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η οικονομία κάνει κύκλους, αλλά αν εξασθενήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί, τότε το μέλλον της χώρας προμηνύεται εξαιρετικά δυσοίωνο».