Ήταν μόνο η αρχή η συζήτηση που έγινε τη Δευτέρα στη Βουλή με αφορμή την ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την περιβόητη συμφωνία πώλησης 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία μέσω του καταδικασμένου για λαθρεμπόριο μεσάζοντα Βασίλειου Παπαδόπουλου. Αυτό το μήνυμα θα στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του σήμερα στους τομεάρχες. Το σφυροκόπημα θα είναι ανελέητο. Στη Βουλή τη Δευτέρα έκανε λόγο για «μπίζνες Καμμένου». «Αυτό το οποίο αποκαλούσαμε "σκάνδαλο Καμμένου" είναι "σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου"», τόνισε, βάζοντας στο ίδιο κάδρο των ευθυνών τους δυο κυβερνητικούς εταίρους. Προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή.  

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κατέθεσε στη Βουλή έγγραφο το οποίο δείχνει ότι ο περιβόητος μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος σε επιστολή του προς τη διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων αναφέρει ότι σε συνέχεια της συνάντησής τους στο γραφείο του υπουργείου Άμυνας ζητά να νοικιάσει τέσσερις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ για να παράγει δικό του πολεμικό εξοπλισμό και την κοινοποιεί προς άμεση ενημέρωση του Π. Καμμένου.   

Ο καταιγισμός των αποκαλύψεων συνεχίστηκε και μετά τη συζήτηση στη Βουλή. «Δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί Τσίπρα και Καμμένο» δήλωσε στα parapolitika.gr υψηλόβαθμη κομματική πηγή. «Πρόκειται για καραμπινάτο σκάνδαλο». Και δεύτερη σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία που φέρει την υπογραφή του Βασίλη Παπαδόπουλου, ως εκπροσώπου της χώρας, ήρθε στη Βουλή, όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ χθες το βράδυ. Αυτή φέρει την υπογραφή του  αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα. Πρόκειται για μια άλλη συμφωνία για 1.000 βόμβες ΜΚ82 και 700 ΜΚ83, συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εν λόγω σύμβαση δεν έχει υπογραφεί από το ελληνικό Δημόσιο.  

Σύμφωνα με έγγραφο του Επιμελητηρίου Κιλκίς που αποκάλυψε το Action24, με ημερομηνία 14/12/2016, ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε. στο οποίο δεν εμφανίζεται το όνομα του Β. Παπαδόπουλου. Το ερώτημα είναι με ποια ιδιότητα υπέγραψε τη συμφωνία για τα 300.000 βλήματα με το υπουργείο Άμυνας στις 13/6/2017, στο αεροδρόμιο της Μίκρας, όπου πέταξαν άρον άρον στρατιωτικοί με εντολή Καμμένου την επομένη των  προειδοποιητικών τηλεγραφημάτων των προξενικών Αρχών για το πρόσωπο του μεσάζοντα.  

Στα ορθογραφικά λάθη και τις ανακρίβειες που είχαν τα δύο έγγραφα που κατέθεσε ο Π.Καμμένος έριξαν φως τα parapolitika.gr.

Συγκεκριμένα, στο αραβικό end user certificate το υπουργείο Άμυνας αναγράφεται ως «Ministry of Defense» αντί για «Ministry of Defence» που είναι το σωστό στα αγγλικά. Παράλληλα, στο αραβόφωνο έγγραφο γίνεται αναφορά στη Government of the Government of the Greece, δηλαδή «κυβέρνηση της κυβέρνησης της Ελλάδος». Συντακτικό λάθος εντοπίζεται και στο αγγλόφωνο End User Certificate, όπου η ελληνική κυβέρνηση αναγράφεται ως Greece Government αντί για «Greek Government». Επίσης, αναγράφεται ο Yahya Abdullah Al Asseri ως επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλισμών της Σαουδικής Αραβίας να υπογράφει για την αντισυμβαλλόμενη κυβέρνηση, αλλά στην επικύρωση από το ελληνικό προξενείο εμφανίζεται ως όνομα του υπογράφοντος που επικυρώνεται το Abdullah said Al Afgani.  

Όλα στο φως

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας να προτείνει στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής να προσέλθουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και να απαντήσουν. «Γιατί δεν ζητάτε να προσέλθει στην επιτροπή και να συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών ο κ. Κυριακίδης της γ.γ. διεύθυνσης εξοπλισμών, ο κ. Παπαδάκης, ο κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Σφακιανάκης και ο κ. Ρουμπάτης;» δήλωσε. «Ο κ. Ρουμπάτης της ΕΥΠ ίσως μπορεί να μας διαφωτίσει για τον πραγματικό ρόλο του κ. Παπαδόπουλου».

Την Πέμπτη θα συζητηθεί στη Βουλή η ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου. Η πίεση θα ενταθεί και με άλλα κοινοβουλευτικά όπλα. «Είστε μαζί επειδή ταιριάζετε» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε Τσίπρα - Κάμμενο. «Καταλήξατε ο ένας όμηρος του άλλου. Και όπως ήρθατε μαζί, θα φύγετε και μαζί. Χωρίς Καμμένο ο κ. Τσίπρας πέφτει και αν πάει σε εκλογές θα συντριβεί. Και χωρίς Τσίπρα ο κ. Καμμένος είναι απροστάτευτος. Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι ως Οδυσσέας, είστε δεμένος χειροπόδαρα με Καμμένο. Μετά τις συνομιλίες με ισοβίτες, ποιος θα έλεγε ότι θα τον υπερασπιζόσαστε και για σκανδαλώδεις πωλήσεις αμυντικού υλικού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «σε οποιαδήποτε κανονική χώρα ο κ. Καμμένος θα είχε αποπεμφθεί» και έθεσε τα εξής ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό:

Γιατί ενώ η Βουλή είχε επιλέξει μια διακρατική Government to Government συμφωνία, εσείς επιλέξατε έναν μεσάζοντα;

Την ίδια στιγμή που η πρεσβεία μας στο Ριάντ είχε ρητά ενημερώσει ότι ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία εσείς υπογράψατε με τον Βασίλειο Παπαδόπουλο. Γιατί;

Ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατ. ευρώ;

Γιατί δεν ενημερώσατε τη Βουλή για την ύπαρξη του μεσάζοντα; Η Βουλή έχει συμφωνήσει να πουληθούν 300.000 βλήματα. Οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονταν για 100.000 βλήματα.

Πού θα πήγαιναν τα επιπλέον βλήματα και πού θα πήγαιναν τα λεφτά;

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν γνωρίζει τον κ. Παπαδόπουλο. Από την εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στις 27 Ιουνίου του 2017, γράφει ο κ. Παπαδόπουλος: «Σε συνέχεια σημερινής μας συνάντησης στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας...». Για δώστε το αυτό το χαρτί στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο... Τα γνωρίζατε όλα αυτά, κ. Τσίπρα, και μετρήστε καλά την απάντησή σας. Τα γνωρίζατε όλα αυτά; Έγιναν όλα καλώς;». Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε αν θα υλοποιηθεί η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. «Θα υλοποιηθεί; Ναι ή όχι;» ρώτησε.

«Διότι εάν μεν η συμφωνία υλοποιηθεί τότε θα περιμένουμε και εμείς να δούμε  επιτέλους πού είναι τα χρήματα, τουλάχιστον να μπουν τα χρήματα στο ταμείο. Εάν όμως η συμφωνία για οποιονδήποτε λόγο χαλάσει, επειδή εσείς θέλατε να βάλετε στο κόλπο έναν μεσάζοντα για δικούς σας λόγους, τότε υπάρχει μείζον ζήτημα. Διότι λείπουν από το ταμείο 66 εκατομμύρια ευρώ και είναι πολλά τα χρήματα».  

Έθεσε ευθέως το ερώτημα για ποιον δουλεύει ο Β.Παπαδόπουλος.

«Για ποιον τελικά, "κ. χαμογελαστέ Καμμένε", δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος;» αναρωτήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Για ποιον δουλεύει; Τι είναι ο κ. Παπαδόπουλος; Είναι απλά ένας μεσάζων; Είναι ένας μεταφορέας; Έχει μεταφορική εταιρεία; Η δουλειά του ήταν να φορτώσει τα πυρομαχικά σε ένα καράβι και να τα πάει στη Σαουδική Αραβία; Διότι εδώ ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου είναι εξαιρετικά ύποπτος».