Ο κόσμος της ΝΔ γνώρισε τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη τον Απρίλιο του 2014, όταν εμφανίστηκε με τα Αll Stars στην ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου. Έναν μήνα μετά, εξασφάλισε 35.000 σταυρούς, καταδεικνύοντας ότι η πορεία που ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν από την προεδρία της Νεολαίας του ΕΛΚ θα είναι, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα.

Σήμερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ κινείται, όπως λέει ο ίδιος στα «Π» με αυτοπεποίθηση, προς μια υποψηφιότητα στη Β’ Αθηνών, υπερασπιζόμενος σε κάθε ευκαιρία το πολιτικό σχέδιο του Κυρ. Μητσοτάκη.    

Πώς σχολιάζετε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μη συμπεριλάβει στη μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένης της Ντόρας Μπακογιάννη;

Ηγεσία σημαίνει να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις. Και σίγουρα αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση και μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα μήνυμα προς όλους, και ειδικά προς τους νέους ανθρώπους που θέλουν να δουν την ανανέωση στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. Και μάλιστα ξεκινάει από το ίδιο του το σπίτι, δείχνοντας ότι δεν μπορεί κανείς να θεωρεί πως η άσκηση εξουσίας είναι οικογενειακή υπόθεση. Κανείς δεν αμφισβητεί την αξία και τις ικανότητες της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και στη χώρα. Θα έλεγα ότι έχει εμπνεύσει και πολλές νέες γυναίκες να μπουν στην πολιτική και να μη φοβούνται.

Σκεφτείτε, όμως, κάποιον που μπαίνει σήμερα στην πολιτική. Είναι δυνατόν να φαντάζεται τον εαυτό του σε θέσεις-κλειδιά από το 2017 μέχρι το 2050; Με την ίδια ακριβώς λογική, θεωρώ ότι το πολιτικό σύστημα του 1990 δεν μπορεί να είναι και το πολιτικό σύστημα του 2020.    

Η ανανέωση στα ψηφοδέλτια, που έχει εξαγγείλει ο πρόεδρος της ΝΔ, ισοδυναμεί με το πέρασμα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας της λεγόμενης «παλαιάς φρουράς»;  

Για να δούμε το μέλλον, πρέπει να κοιτάξουμε και την ιστορία μας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής στα 28 του χρόνια, το ίδιο και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Αντώνης Σαμαράς εκλέχθηκε ακόμα νεότερος, στα 26 του. Αυτό έγινε διότι κάποιος πίστεψε ότι η νέα γενιά είχε να προσφέρει πολλά. Ο Κώστας Καραμανλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα 33 και 36, αντίστοιχα. Πάντα η ΝΔ έδινε ευκαιρίες στους νέους, το ίδιο οφείλει να κάνει και τώρα. Από εκεί και πέρα, εντολή ανανέωσης μπορούν να δώσουν τελικά μόνο οι πολίτες με την ψήφο τους. Όσους νέους κι αν βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα ψηφοδέλτια, το αφεντικό στη δημοκρατία είναι ο λαός.  

Τι προσδοκάτε από το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ;

Θέλουμε ο κόσμος να έχει στο μυαλό του την εικόνα της Ελλάδας της επόμενης δεκαετίας. Θέλουμε να νιώσει ο νέος που φέτος δίνει πανελλήνιες, η μάνα που θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά της, ο μικρός επιχειρηματίας που θέλει να κάνει πιο μεγάλα πράγματα, ότι οι δικοί του προσωπικοί στόχοι είναι και δικοί μας στόχοι. Στο τέλος αυτού του συνεδρίου είμαι σίγουρος ότι οι νεοδημοκράτες θα φύγουν πιο συσπειρωμένοι και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη νίκη.  

Πώς κρίνετε τη διαρκή πολιτική κάλυψη που παρέχει ο πρωθυπουργός στον Π. Καμμένο για όλες τις υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί τους τελευταίους μήνες;  

Η νέα γενιά αηδιάζει με πολιτικούς όπως ο Πάνος Καμμένος. Από την υπόθεση της Σ. Αραβίας και την παραβίαση του νόμου για της μίζες μέχρι τις βόλτες στα καζίνο του Λονδίνου και τα χυδαία tweet, η συνολική του παρουσία είναι ντροπή για τη χώρα. Δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για το τι κρύβεται πίσω από τη σχέση Τσίπρα - Καμμένου και συνεχίζει να τον συγκαλύπτει ο πρωθυπουργός. Θεωρώ, όμως, ότι αργά ή γρήγορα θα μάθουμε όλη την αλήθεια και οι ευθύνες, ποινικές ή πολιτικές, θα αποδοθούν.  

Μιας και είναι της αρμοδιότητός σας, πώς είδατε την επίσκεψη του κ. Σαββίδη στο κανάλι «Ε», το οποίο και εξαγόρασε, έχοντας στο πλευρό του τον κ. Καμμένο;  

Οι πρωταγωνιστές της κυβερνητικής διαπλοκής δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Τα πράγματα είναι απλά. Λίγους μήνες μετά τη φωτογραφική διάταξη με την οποία διαγράφηκαν τα πρόστιμα ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ της ΣΕΚΑΠ, είδαμε τον κ. Σαββίδη να αγοράζει κανάλι. Θεωρούμε αυτονόητο ότι το επόμενο διάστημα θα ελεγχθούν τα «πόθεν έσχες» και από το ΕΣΡ. Νομίζω κάθε πολίτης καταλαβαίνει την προφανή συναλλαγή σε αυτή την ιστορία. Το χειρότερο είναι ότι πλέον δεν νιώθουν την ανάγκη ούτε να κρυφτούν.  

Θα είστε υποψήφιος στη Β’ Αθήνας;

Θέλω να μπω στην πολιτική και να δουλέψω σκληρά για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Δεν κρύβω ότι θέλω να ζητήσω τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών στις επόμενες εκλογές. Για τις υποψηφιότητες, όμως, αποφασίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κανείς άλλος.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017