Τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Η κυβέρνηση είναι κοντά στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και τον Φεβρουάριο θα ανοίξει το θέμα του χρέους δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM και τον Γιώργο Τράγκα, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.  

Μεταξύ άλλων ο κ. Κρέτσος σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα σε μια νεοφιλελεύθερη Ευρώπη και προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα καταφέρνει σε ένα μεγάλο βαθμό, ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της δίκαιης ανάπτυξης και ετοιμάζει τη χώρα για έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Αποκάλυψε ωστόσο πως αν του ζητηθεί θα πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές.  

Τηλεόραση-Τύπος-Δημοσκοπήσεις-Ραδιόφωνο

Ερωτηθείς πώς θέλει η κυβέρνηση τον Τύπο απάντησε πως το μόνο που βλέπει είναι οι επιθέσεις των Μέσων Ενημέρωσης προς την κυβέρνηση. Ανέφερε πως τα fake news είναι ένα συστημικό πρόβλημα που προϋπήρχε, ενώ τόνισε πως το θέμα είναι να έχεις πολίτες που αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Παράλληλα τόνισε πως η είδηση είναι ιερή και πως οι πολίτες στρέφονται σε Mέσα που εκπέμπουν αξιοπιστία. Συμπλήρωσε ωστόσο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να λειτουργεί με κανόνες και να διασφαλίζονταw τα κατοχυρωμένα εργατικά δικαιώματα.

Τάχθηκε υπέρ της διαφάνειας στις άδειες για τα Μέσα Ενημέρωσης, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει μοιράσει τα Mέσα. Υπεραμύνθηκε του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες λέγοντας ότι δεν πήγαμε να τα βρούμε κάτω από το τραπέζι. Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μια επιτροπή που θα τροποποιήσει τον υπάρχοντα νόμο. Για το ραδιόφωνο είπε ότι υπάρχει ένα θέμα σε ό,τι αφορά τις μετρήσεις, λέγοντας πως στην ακροαματικότητα έχουμε ένα ζήτημα, ενώ για τις μετρήσεις στην tηλεόραση είπε ότι η Νίλσεν μετράει ό,τι της πουν οι καναλάρχες. Τέλος, ο κ. Κρέτσος σημείωσε πως το στοίχημα της κυβέρνησης είναι να περάσει η χώρα σε ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης.  

Με αφορμή τις επιθέσεις της κυβέρνησης προς τη Μαρέβα Μητσοτάκη, είπε πως στις οφ σορ βρίσκεται το όνομά της όπως και του κ. Παπασταύρου. Για την οφ σορ της «Αυγής» είπε… ό,τι στοιχεία υπάρχουν να δοθούν στη δημοσιότητα ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά. Χαρακτήρισε, δε, κλοπή εις βάρος του δημοσίου τη φοροδιαφυγή, ενώ διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν στη θέση της κ. Μητσοτάκη ήταν η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα.  

Πλειστηριασμοί - φορολογία

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, είπε ότι θα υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας έως του πόσου των 300 χιλιάδων ευρώ κι ότι η κυβέρνηση βάζει φίλτρα στα μνημόνια για να προστατευτούν οι πιο αδύναμοι. Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση χτυπά τη μεσαία τάξη, απάντησε πως όλες οι φορολογικές ρυθμίσεις προβλέπουν χαμηλότερα βάρη. Σημείωσε επίσης πως υπάρχουν αποφάσεις της δικαιοσύνης που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και τόνισε πως υπάρχει αντιπαλότητα της κυβέρνησης με ό,τι σάπιο υπήρχε στη χώρα και έφερε τους πολίτες σε αυτή την κατάσταση. Χαρακτήρισε την περίοδο Σημίτη ως την πιο μαύρη στη χώρα, με διαπλοκή και μίζες.