Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας σήμερα στη Βουλή προχώρησε σε μία ομολογία «βόμβα» αναφέροντας ότι οι Θεσμοί ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά οι οποίοι σήμερα για τους δικούς τους λόγους στηρίζουν τη χώρα.

«Δεν αντιλαμβάνεστε το ιστορικό σας λάθος. Ότι το success story του 2014 αποδομήθηκε και ανατράπηκε από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς σας θεσμικούς εταίρους. Πιστεύετε ότι η πορεία ανατράπηκε το 2014 από κάποιους που κορόιδεψαν τον λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής ο πρόεδρος της Βουλής για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο: «Οι Θεσμοί σήμερα για δικούς τους λόγους υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην σταθερότητα της χώρας».

Επίσης έκανε λόγο για «κυοφορία αντιΣΥΡΙΖΑϊκου μετώπου» που συγκροτείται «με την συνδρομή συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων»

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην τροπολογία για τις απεργίες λέγοντας ότι «το μέτρο δεν είναι δικής μας έμπνευσης. Δεν θα θέλαμε να επιβληθεί αλλά δεν συνιστά κατάργηση των απεργιών. Δεν είναι θετικό μέτρο. Είναι αυτό όμως» έσπευσε όμως να επισημάνει ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας έχουν ενταθεί και η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει περιοριστεί.

Ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής προκλήθηκε κατά την ομιλία του προέδρου της Βουλής και οι υποδείξεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον ορθό τρόπο με τον οποίον θα πρέπει να πολιτεύονται.

«Οι εμπνευστές του θα διαψευσθούν. Ζητάτε εκλογές γιατί σας τις επιβάλλουν τα συμφέροντα που έχασαν το καθεστώς ασυλίας» ανάφερε ο κ. Βούτσης προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Ακουσα τον Πρόεδρο της Βουλής να απευθύνεται στην αντιπολίτευση. Δεν άκουσα κανένα ψήγμα αυτοκριτικής για την αντιπολίτευση που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα μιλήσατε για τον ΕΦΚΑ. Που ήσασταν κύριε Πρόεδρε όταν η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή -εκτός Μνημονίου μάλιστα- μείωνε τα ασφαλιστικά ταμεία σε τρία; Τι λέγατε τότε; Θυμάστε;» είπε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας και συνέχισε: «Δεν άκουσα για όσα λέγατε περί σεισάχθειας. Για το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.Για όσα λέγατε για τη φοροδιαφυγή. Αποτύχατε παταγωδώς. υποσχόσασταν τρίς δισεκατομμύρια σε έξι μήνες και φέρατε 100 εκατομμύρια σε τρία χρόνια.»