Το νέο του βιβλίο υπό τον τίτλο «8 μήνες» παρουσιάζει την προσεχή Τετάρτη στον ΕΒΕΑ ο τελευταίος υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Καραμανλή Γιάννης Παπαθανασίου. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο τίτλος του εκδοτικού αυτού εγχειρήματος παραπέμπει στο διάστημα που ο γνωστός πολιτικός παρέμεινε στην καρέκλα του… τσάρου της ελληνικής οικονομίας και το οποίο συνδέθηκε άρρηκτα από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον εκτροχιασμό του ελλείμματος και την ένταξη της χώρας σε μνημονιακή πορεία.

Ως εκ τούτου, όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο συγγραφέας, το περιεχόμενο του βιβλίου θα παρουσιάζει τα γεγονότα εκείνης της περιόδου (η οποία σύμφωνα με τον ίδιο παραμένει επί της ουσίας άγνωστη στο ευρύ κοινό) από την προσωπική του και φυσικά την... καραμανλική σκοπιά.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να λησμονείται πως ο πρώην υπουργός ήταν εκείνος που είχε επιμεληθεί το περιβόητο πόνημα για την οικονομική κατάσταση της χώρας την εποχή που ο Κώστας Καραμανλής παρέδιδε την εξουσία στον Γιώργο Παπανδρέου μετά την ήττα της ΝΔ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε προκαλέσει πολιτικό σάλο, με βασικό βεβαίως σημείο τριβής την απόδοση των ευθυνών για το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, ενώ κατά την παρουσίασή του στο ΕΒΕΑ θα τοποθετηθούν ο Νίκος Δένδιας, ο τέως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Πηγή: «Ελευθερία του Τύπου»