«Απέναντι στις διαχωριστικές γραμμές και το διχαστικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς υψώνουμε τη σημαία της εθνικής ενότητας. Απέναντι στην ανικανότητα και την οπισθοδρομικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς υψώνουμε τη σημαία της κοινωνικής ευθύνης και της προόδου. Απέναντι στον λαϊκισμό και τον χυδαίο πολιτικαντισμό του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς υψώνουμε τη σημαία της μετριοπάθειας και των επιχειρημάτων» τόνισε ο Νίκος Δένδας στην ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ. Επισημαίνοντας πως το μέλλον είναι κοινό για όλους και πως δεν είναι αριστερό ή δεξιό αλλά εθνικό, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως οι στόχοι είναι κοινοί για όλους και είναι ελληνικοί.

«Προτάσσουμε ένα σχέδιο που θα μας οδηγήσει στην επόμενη ημέρα. Ένα σχέδιο που θα μας κάνει να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Ένα σχέδιο που θα μας κάνει να νιώσουμε ξανά υπερήφανοι. Σας διαβεβαιώνω: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες για το μέλλον του τόπου», είπε ο κ. Δένδιας εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως για την κυβέρνηση η διακυβέρνηση της χώρας είναι τρόπαιο για κομματική εκμετάλλευση.

«Για εμάς η διακυβέρνηση είναι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Γι' αυτό και έχουμε μια σαφή πολιτική πρόταση για όλους τους βασικούς τομείς διακυβέρνησης» είπε επισημαίνοντας την ανάγκη για ένα ευέλικτο λειτουργικό κράτος. Διευκρίνισε μάλιστα πως αυτό δεν σημαίνει απολύσεις. Έμφαση έδωσε στην ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς με περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία ενισχύοντας την αξιοπιστία της δημόσιας διοίκησης.

Ο κ. Δένδιας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και για τα ζητήματα ανομίας.

«Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι στον σουρεαλιστικό κόσμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε ασφάλεια υπάρχει, ούτε δικαιοσύνη. Τα ζούμε καθημερινά. Η εγκληματικότητα έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Μόνο οι κλοπές και οι διαρρήξεις στην Αττική έχουν αυξηθεί κατά 31,4% τα δυόμισι τελευταία χρόνια. Το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε επίκεντρο ανομίας, παραβατικότητας. Με τους κουκουλοφόρους να λυμαίνονται την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Με τους μπαχαλάκηδες και κάθε λογής συλλογικότητες να δρουν ανεξέλεγκτα σε καθημερινή βάση, και την Κυβέρνηση, παντελώς απούσα, να επιδεικνύει μια αδιανόητη στάση ανοχής, εμποδίζοντας την Αστυνομία να επιτελέσει το έργο της» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της δικαιοσύνης, ο κ. Δένδιας είπε πως η ΝΔ θα αποκαταστήσει άμεσα το κύρος της Δικαιοσύνης, το οποίο πλήττεται συστηματικά και απροκάλυπτα από τη σημερινή Κυβέρνηση.

«Δεν νοούνται σε μια ευνομούμενη κοινωνία παρεμβάσεις όπως αυτή του κ. Κοντονή -του τυπικά πολιτικού εγγυητή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης- στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Εμείς δεν πάσχουμε από την ηθική δυσχρωματοψία του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα επιβολής του νόμου και απονομής της Δικαιοσύνης. Πιστεύουμε στους κανόνες λειτουργίας μιας ευνομούμενης κοινωνίας, ενός Κράτους Δικαίου που αρμόζει σε μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα. Έχουμε, άλλωστε, αποδείξει ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που αποτελούν πυλώνα του Κράτους Δικαίου. Εγγυόμαστε ότι η Δικαιοσύνη θα αποτελεί το καταφύγιο των ανίσχυρων, των αδύναμων. Δεσμευόμαστε ότι θα μεταρρυθμίσουμε τη Δικαιοσύνη, ώστε η ίδια να εγγυάται την προοπτική της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους, της ανάπτυξης και της παροχής υψηλών υπηρεσιών στον πολίτη» τόνισε ο κ. Δένδιας.