Αποφασισμένος να προχωρήσει σε αποδόμηση του ηγετικού προφίλ του Αλέξη Τσίπρα και να πλήξει το όποιο ηθικό πλεονέκτημα του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ψηλά κράτησε το θέμα της διαπλοκής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018. Άνοιξε τη βεντάλια από τον διαδικτυακό τζόγο μέχρι τους καναλάρχες. «Για το ζήτημα του παράνομου διαδικτυακού τζόγου θα κάνετε τίποτα;» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Για όσους έχουν τους server τους στη Μάλτα;» αναρωτήθηκε, φωτογραφίζοντας ιδιοκτήτη ΜΜΕ.

«Ή μήπως επειδή απέκτησαν τυχαία ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση κάποιοι θα συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν;» συνέχισε. Ο στόχος της ΝΔ είναι να καταδείξει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα κάνει όλα αυτά για τα οποία κατηγορούσε τις κυβερνήσεις της ΝΔ προκειμένου να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως το άφθαρτο και καθαρό κόμμα απέναντι στον παλαιοκομματισμό. 

«Εσείς μιλάτε για διαπλοκή;» ρώτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό. «Δεν πανηγυρίζατε αγκαλιά με καναλάρχες όταν άλλαζαν ιδιοκτησίες καναλιών; Όχι μόνο είστε διαπλεκόμενοι αλλά παινεύεστε κιόλας γι' αυτό». Απάντησε και στις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Καταλαβαίνω τη νευρικότητά σας γιατί ξέρετε ότι πολλοί από εσάς σε λίγους μήνες δεν θα είστε βουλευτές, αλλά μέχρι να γίνει αυτό φερθείτε με αξιοπρέπεια» τους είπε.  

Προϋπολογισμός φόρων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό άδικο, αντιλαϊκό και αντιαναπτυξιακό. Επισήμανε ότι επαναλαμβάνει τη συνταγή λιτότητας και των φόρων. Ο προϋπολογισμός του 2018 μεγαλώνει κι άλλο τον λογαριασμό, γι' αυτό οι πολίτες εύχονται να είναι ο τελευταίος της κυβέρνησής σας. Βουλευτές επαναλαμβάνουν ότι η οικονομία δήθεν υπεραποδίδει, δήθεν βγαίνουμε από τα μνημόνια και όλα αυτά έχουν κοινωνικό πρόσημο. Και οι 3 ισχυρισμοί είναι ψευδείς. Η οικονομία όχι μόνο δεν υπεραποδίδει αλλά πέφτει έξω σε όλους τους στόχους, με σημαντικότερο τον ρυθμό ανάπτυξης.

Καθαρή έξοδος οι εκλογές! 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αμφισβήτησε ανοιχτά και το success story του Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα θα έχει καθαρή έξοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, αφού ήδη έχουν νομοθετηθεί μέτρα για το 2019 και το 2020 και όλοι γνωρίζουν ότι θα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση μετά τον Αύγουστο του 2018 που θα συνδέεται με την όποια λύση για το χρέος. «Κύριε Τσίπρα, η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, όταν βγήκαν από τα μνημόνια είχαν το ίδιο δεσμευτικό πλαίσιο με την Ελλάδα;» αναρωτήθηκε. «Ψήφισαν εκ των προτέρων μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος; Όχι. Ψήφισαν πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια; Όχι. Υπήρχε αυστηρό πλαίσιο εποπτείας; Όχι. Υπάρχουν σε αυτές τις χώρες capital controls; Την ξέρετε την απάντηση. Καθαρή έξοδος θα επιτευχθεί μόνο όταν κάνουμε αυτό που έκανε η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία. Χωρίς προειλημμένα μέτρα, ασφυκτική επιτήρηση, πλεονάσματα εξόντωσης». Έκανε και ένα λογοπαίγνιο γύρω από τις εκλογές  τις οποίες ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Η μόνη καθαρή έξοδος θα είναι η δική σας από την εξουσία» είπε στον Αλέξη Τσίπρα. «Και μάλιστα με τη βροντερή ετυμηγορία του ελληνικού λαού» . 

Κυβέρνηση Σαμαρά

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες -η πρώτη ήταν από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ- ο Κυρ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά χρησιμοποιώντας την προεδρική εκλογή. «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ματαίωσαν από κομματική σκοπιμότητα την εκλογή του Προέδρου, όχι επειδή το ήθελαν οι δανειστές» είπε. «Εσείς που είπατε τον Γενάρη ότι είστε κάθε λέξη του Συντάγματος έναν μήνα νωρίτερα είχατε ευτελίσει το Σύνταγμα με τον χειρότερο τρόπο. Ρίξατε την κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, τον κ. Κουβέλη, για να έρθετε μετά σε ένα καταστροφικό εξάμηνο». Ο στόχος είναι η ΝΔ να καταδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί τυχοδιωκτική πολιτική και δεν διστάζει να παίξει στα ζάρια τη χώρα.